ATM-urile Bitcoin: Unde le găsim si cum se folosesc

În România putem tranzacționa criptomonede prin ATM-uri Bitcoin încă din 2014. Țară noastră a fost printre primele țări din lume în care a existat această posibilitate, chiar în centrul capitalei. Robocoin a însemnat o pasiune a doi frați, George și Constantin Rotariu, care au reușit să pună România pe harta financiară a lumii. Cu spirit antreprenorial, cei doi au făcut dintr-un hobby, dintr-o necunoscută, o adevărată afacere ce astăzi poartă numele de Bitcoin România.

În urmă cu 7 ani, ATM-urile făceau posibilitatea cumpărării doar unei singure monede, Bitcoin. În prezent vorbim despre o platformă de stocare, ATM-uri înregistrate într-un server, diversitate în monede, evoluție. Puteți și voi să urmăriți toate ATM-urile pe care le are firma, în toate orașele pe site-ul CryptoATM.ro. De la București s-a mers în țară și din 2019, datorită volumului foarte mare de cereri, compania oferă posibilitatea de francizare a renumelui lor și amplasarea unui astfel de bancomat în orice loc din țară. Dacă doriți o locație cu renume, clienți, tranzacții zilnice, aveți ATM în Ramicul Vâlcea, care poate fi al dumneavoastră dacă aplicați în programul de parteneriat al companiei.

Bancomatele sunt cea mai rapidă metodă de a schimba crypto în numerar. Sunt cunoscute și sub denumirea de chioșc pentru ca toate operațiunile se realizează cu cash. Sunt dispozitive fizice, prin care puteți cumpăra criptomonede cu bancnote sau să le vindeți și primiți contravaloarea cantității vândute în același sistem.

Citeste si:  Bitcoin este acum principala alegere a investitorilor particulari in tarile emergente

Pentru a face o comparație, sistemul este asemănător cu cel al ATM-urilor bancare, unde introduceți cardul dumneavoastră și selectați suma pe care doriți să o retrageți de pe card și primiți valoarea în RON cash. Același lucru se întâmplă și la un ATM Bitcoin, doar că trebuie să scanați walletul pe care aveți cantitatea de crypto care este compatibilă cu ATM-ul respectiv.

Cea mai ușoară modalitate de a găși un ATM în jurul dumneavoastră este prin folosirea Radar ATM. Este o aplicație numită coinatmradar prin care toate companiile din întreagă lumea care au bancomate își încarcă în contul public ATM-ul, locația exactă, monedele disponibile pentru tranzacționare și fee-urile percepute. Toate aceste detalii sunt esențiale atunci când în jurul dumneavoastră sunt mai multe companii și trebuie să comparați comisioanele, care sunt cele mai avantajoase pentru dumneavoastră. De exemplu, accesați coinatmradar și căutați ATM Bitcoin în Craiova și primiți toate aparatele disponibile.

Dar cum se folosește un astfel de aparat? Modalitatea de tranzacționare este una foarte simplă, rapidă și sigură. Utilizarea ATM-urilor este ușoară, intuitivă, datorită meniului afișat pe ecran, în limba pe care o selectați.

Vânzarea se realizează în câțiva pași simpli. După ce alegeți moneda, selectați modalitatea de tranzacționare: Vinde Bitcoin. ATM-ul prezintă două opțiuni de valori: între 1000-3000 RON sau peste 3000 de RON, pentru acest ultim pas fiind necesar KYC complet. Dacă se optează pentru o sumă care depășește 3000 de RON, introduceți numărul de telefon și scanarea actului de identitate. Suma aleasă trebuie să fie multiplu de 50 și apăsați pe vinde.

Citeste si:  Sondaj: 97% dintre români au auzit de criptomonede

ATM-ul eliberează ulterior un tichet, cu un cod QR la care se face plata în BTC în termen de 10 minute. Tichetul se păstrează în condiții bune până la eliberarea numerarului. După ce aveți toate confirmările necesare în blockchain se selectează Retragere. Scanați codul QR la camera foto a ATM-ului și primiți bancnotele.

Cumpărarea prin intermediul unui astfel de bancomat este cu mult mai ușoară. Primii pași sunt aceeași și anume activarea ecranului prin atingere ușoară, selectarea limbii pentru instrucțiuni și modalitatea de tranzacționare: Cumpără Bitcoin. Alegeți suma de care doriți să cumpărați, asemenea unei vânzări, o tranzacție de peste 3000 de RON solicită număr de telefon și KYC complet. Se scanează codul QR al portofelului, în absența acestuia, se poate genera un portofel de hârtie (paper wallet). Ulterior, se introduc bancnotele în aparat, una câte una (aparatul acceptă bancnote RON de orice valoare între 1 și 500). Când se ajunge la suma dorită se da click pe „Cumpără”. După ATM-ul eliberează un alt tichet. Păstrați tichetul până când întreagă cantitatea de BTC cumpărată se află în portofelul dumneavoastră. În cazul unui portofel de hârtie, puteți verifică în blockchain.

Suma minimă, atât la vânzare, cât și la cumpărare, este de 50 sau 100 RON.

Citeste si:  Planul taxării criptomonedelor: ANAF şi fuga după fonduri
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment