Guvernul de la Tirana susține investițiile în criptomonede

Albania se apropie cu paşi tot mai repezi de implementarea pe scară largă a criptomonedelor şi de adoptarea tehnologiei blockchain. Inspirați de vecinii din vest, socialiştii din guvernul condus de către Edi Rama au declarat că este luată în considerare varianta reglementării tranzacționării cu criptomonede.

Albanezii se arată tot mai interesați de noile inovații, acesția considerând că investițiile în criptomonede ar putea crea locuri de muncă şi ar putea oferi o bază de operațiuni mult mai primitoare, pentru toți investitorii din țară. În încercarea de a atrage noi investitori, primul ministru al Albaniei va solicita membrilor guvernului să creeze un cadru legislativ de reglementare al criptografiei, conform unor informații venite din presa locală.

Subiectul monedelor virtuale şi al criptării tranzacțiilor pe piețele financiare a fost pus în revistă de către Edi Rama şi în timpul ceremoniei de lansare a conductei Trans-Adriatic, ce a avut loc în urmă cu doar câteva zile. Acesta declara, printre altele, că explorează posibilitatea stabilirii unui cadru de reglementare cu privire la criptare, pe care o consideră „o noutate şocantă în zilele noastre”.

Edi Rama a conchis spunând că în ciuda nivelului de dezvoltare al unei țări, ar trebui ca piețele financiare să fie unele inovatoare şi deschise oricărui posibil investitor. Pentru a putea realiza acest lucru, primul ministru al Albaniei a solicitat deja persoanelor abilitate să realizeze cercetări pe tema noilor tehnologii financiare. Abia după finalizarea evaluărilor, va exista o luare de poziție fermă, tot atunci urmând să fie luate şi primele măsuri.

Citeste si:  Bitcoin este acum principala alegere a investitorilor particulari in tarile emergente

În ciuda afirmațiilor făcute de autorități, Banca Centrală a emis rapoarte din care reiese faptul că nicio companie din Albania, care creează sau distribuie valute virtuale, nu a primit licență din partea Autorității de Supraveghere Financiară. Acest lucru nu înseamnă că persoane fizice sau juridice din statul balcanic nu vor putea investi în oferte cu monede virtuale emise de companii de pe teritoriul unor state ce reglementează aceste piețe monetare. Dacă vor reuși să reglementeze acest sector, albanezii se vor alătura altor state importante din Europa, precum Malta, Elveția sau Gibraltar.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment