Ce faci când nu îți place jobul?

Dacă stau să mă gândesc bine cred că aproape 50% din cei pe care îi cunosc sunt nemulțumiți de jobul lor – fie nu le place, fie nu îi agrează pe colegi, sau pur și simplu lucrează într-un domeniu care nu îi atrage.

Tu ce faci când nu îți place jobul?

Eu văd posibile mai multe abordări:

  1. ai făcut o facultate și lucrezi în alt domeniu, care nu îți place – nu văd de ce ți-ai face un plan de a sta acolo pe termen lung. Caută-ți un loc de muncă corespunzător pregătirii tale;
  2. lucrezi în domeniul pentru care ai învățat, dar nu îți place locul de muncă în sine

Aici sunt mai multe abordări – uită-te în jur – merită să perseverezi să stai acolo? Se poate câștiga bine în compania în care lucrezi? Dacă da, încearcă să faci abstracție de colegii pe care nu îi agreezi, căci acestui aspect îi vei da mai puțină importanță după 30 de ani și încearcă să te perfecționezi cât mai mult. Încearcă să faci networking în cadrul companiei, căci e mult mai ușor să te rotești în interior decât să o iei de la capăt. În plus acest networking te poate apăra și de inerentele bârfulițe ale binevoitorilor.

Citeste si:  Ethiopia, progres continuu pe plan economic

Nu merită să stai în aceea companie, dar domeniul de stimulează? Adună cât mai multă experiență la locul de muncă actual și începi să cauți activ un altul între timp. Socializează cât mai mult cu oamenii din domeniu, la conferințe, cocktailuri și alte evenimente de profil. Între timp concentrează-ți energia pe ceva constructiv, fă cursuri de la distanță, ia-ți una dintre specializările recunoscute internațional, care îți vor fi de mare folos la schimbarea jobului și pentru care vei avea mai puțin timp disponibil la o vârstă mai mare de 30 de ani. Știu, cursurile acestea costă, dar sunt investiții în tine însuți.

Ia în calcul un lucru – dacă la începutul carierei poți să îți schimbi mai multe joburi, trebuie să te axezi pe unul în care să capeți experiență, nici schimbările prea dese nu arată excelent în CV-ul tău.

Nu îți place să fii angajat și îți dorești propria afacere? Cam toți visează la asta, dar puțini o fac. Nu îți părăsi jobul din prima pentru o iluzie și nu te aventura la credite mari. Încearcă să dezvolți în paralel o afacere cu investiții mici și în măsura în care îți asigură veniturile necesare poți să renunți ulterior la jobul tău.

O astfel de afacere poate fi legată de domeniul în care deja lucrezi, să exploatezi cunoștințele acumulate, sau poate consta în fructificarea unui hobby de-al tău. Am văzut mai ales pe extern mulți oameni care au renunțat la job și trăiesc foarte bine din veniturile unui blog. La noi nu e atât de simplu, oricât de bun blogger ai fi, dar poți încerca să îți suplimentezi veniturile. O altă variantă de a deveni independent financiar constă în economisirea ridicată și investiția banilor, care să îți aducă venituri constante.

Citeste si:  Blockchain: tot ce trebuie sa stii
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment