Atentie la Bitcoin in 2021

Pretul Bitcoin a batut recordurile la sfarsit de an 2020 insa reintoarcerea pe aceasta piata a unor investitori individuali a exacerbat volatilitatea cursurilor, determinand un numar mare de observatori sa actioneze cu prudenta atunci cand vine vorba despre moneda virtuala.

In mai putin de 72 de ore, bitcoin a avut parte de o crestere cu peste 20% care, spre sfarsit de an, a plasat moneda virtuala la cea mai mare valore din istorie inregistrata, adica 34 792 de dolari dupa care a avut parte de o scufundare de aceeasi valoare pentru a reveni din nou peste pragul de 31 400 de dolari.

In 2020, pretul bitcoin s-a cvadruplat. Daca initial aceasta crestere a starnit interesul investitorilor institutionali, de la jumatatea lunii decembrie, particularii au redevenit interesati de moneda virtuala datorita acestei cresteri spectaculoase.

Pana si PayPal a lansat un serviciu de cumparaturi, de vanzari si de plati pentru criptomoneda. Cele mai mari valori au fost inregistrate spre sfarsit de an, in perioada sarbatorilor de iarna. Nu exista nicio certitudine cu privire la viitorul bitcoin pe piata, cel mai bine este sa mizam pe o crestere pe termen lung, an de an.

Cu o astfel de performanta ridicata in utlima perioada, numerosi sunt investitorii care au ales sa mizeze pe Bitcoin.

Ethereum, o valoare refugiu

Citeste si:  Sfaturi financiare de la Robert Kiyosaki

Numeroase fonduri de investitie au cumparat criptomonezi si analistii bancari au decis sa urmeze aceste cursuri ale monezilor virtuale, comparandu-le cu aurul digital care profita de politia monetara extrem de acomodanta a bancilor centrale.

Observatorii de pe piata mai sceptici continua sa critice acest activ deconectat de economiei insa principalii actori de pe aceasta piata mizeaza mai degraba pe o “corectie” decat pe o explozie a profitului, la fel ca in 2017. Unii pariaza chiar si pe un report al interesului spre alte criptpmonezi. Unii investitori si-ar putea drept urmare indrepta atentia spre Ethereum.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment