Aventurile unui platitor de taxe

Statul vrea bani, trebuie sa stie sa ii si colecteze.

E poate prea mult sa ceri acum ca fiecare sa aiba un cont electronic in care sa vada toate declaratiile de impunere pe care le are si sa poata sa plateasca taxele si impozitele prin card bancar sau extras de cont.

Nu stiu cat de atent este statul cu descoperirea si impozitarea veniturilor nedeclarate, dar daca aceasta activitate nu merge cum trebuie, atunci e poate si pentru faptul ca personalul administratiilor financiare este prea scrupulos cu aceia care vin de buna voie sa isi plateasca impozitele.

Localizare – punctul de lucru al unei administratii financiare de sector;

Subiectul – radierea unui bun de evidentele administratiei financiare.

Ai putea crede ca stai la casierie, platesti impozitul la zi si apoi mai stai cel mult la o coada – la un inspector fiscal.

Gresit! Stai la coada la inspectorul fiscal, acesta iti trece pe o hartiuta suma datorata la zi, stai la coada la casierie, iar apoi din nou la coada la inspectorul fiscal. Situatia e si mai absurda daca ai in vedere ca la fiecare coada sunt cateva zeci de persoane. Bonus – orice formular se ia de la xerox, contra cost.

La coada agitatie mare – se pare ca anul acesta fiecare persoana care doreste sa plateasca impozitul pe cladiri sta de 3 ori la coada, intai sa se elibereze declaratie fiscala pentru fiecare coproprietar (sot-sotie).

Citeste si:  Cum Sa Iti Antrenezi Creierul Sa Fie Mai Concentrat

Te intrebi de unde atata birocratie? Tot susotelile de la coada te lamuresc – Basescu si regimul sunt de vina pentru asta.

Asa ca, daca vrei sa platesti un impozit, poate ai nevoie de o zi libera. Pont – ia-ti cu tine partenerul si stati fiecare la cate o coada in acelasi timp, veti reusi mai repede. La sfarsit vei constata cu surprindere ca esti bucuros ca ai reusit sa platesti impozitul.

Daca tot vorbim la despre experiente la administratia financiara, sa o evidentiem pe una care arata ca totusi plata impozitelor se poate face intr-un mod civilizat – aceea a Sectorului 1. Informatii furnizate cu amabilitate si profesionism, formularele adecvate le primesti de la ghiseul de informatii si nu de la xerox, tot de acolo primesti si un bon de ordine si tot procesul este eficient si transparent.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment