Afacerile cu catina pot genera pana la 20.000 de lei la hectar!

Afacerile cu catina inca nu au fost explorate la maximum. Nu sunt multi aceia care au avut curajul de a se lansa intr-un astfel de business. Catina este un arbust spinos care rodeste niste fructe mici albe sau rosii, ce are numeroase proprietati benefice asupra corpului uman. Este un fruct foarte sanatos si natural, iar tot mai multe persoane aleg sa il consume, datorita inclinatiei populatiei de a adopta un stil de viata sanatos. De aceea, exista si tot mai multi oameni care vor sa consume aceste fructe, iar cererea chiar pe piata europeana de catina romaneasca este tot mai mare.

Infiintarea unei plantatii de catina poate costa in jur de 1,500 de euro pe hectar, cu puieti cu tot. Se pot accesa anumite subventii de la APIA, pentru a ajuta cu costurile initiale. Acestea sunt la fel ca cele pentru pomi fructiferi sau vita-de-vie, asadar, putin mai mari decat cele uzuale. De exemplu, pentru 5 hectare de plantatie in sistem ecologic, se pot accesa pana la 14,000 de lei. Sunt bani frumosi si foarte necesari, mai ales la inceputurile afacerii.

Dupa ce se realizeaza plantatia, mai trebuie sa se astepte pana vor aparea si fructele. In general, in anul 4 vor aparea si primele bobite. Nu va ganditi ca nu va trebui sa depuneti eforturi, fiindca e destul de munca. Cam din anul 5 va trebui sa incepeti sa aveti o productie mai mari si deci, si profituri mai generoase. Insa, tineti cont, ca plantatia trebuie intretinuta cu apa, hrana, ingrasamant, pentru a va asigura de o productie mare. De asemenea, intretinerea mai presupune si cositul terenului plantat cu catina de 2-3 in timpul verii, dar si taierile necesare pentru crestere si fructificare, precum si udatul.

Citeste si:  O afacere in agricultura – cultivarea de sparanghel!

Productia medie este undeva intre 8 si 12 tone la hectar. Astfel, investitia initiala poate fi recuperata  in aproximativ 3-4 ani, poate chiar si mai repede. Depinde si in ce mod alegeti sa vindeti catina: fie la crengute, la un pret intre 2 si 3 lei pe kilogram, fie boabe, la un pret de 6-7 lei pe kilogram. Asadar, profiturile pot ajunge pana la 20,000 de lei la hectar, doar daca indicatiile si conditiile specialistilor sunt respectate.

Din catina, se poate obtine si suc natural, simplu si curat. De asemenea, si uleiul de catina poate fi un alt produs obtinut din catina. Acesta este foarte bogat in carotenoide si are actiuni antiinflamatorii, antibacteriene si regenerante. Este folosit in tratarea multor boli, si in plagi, ulceratii si arsuri. Asadar, dupa cum puteti vedea, exista o multitudine de posibilitati de a vinde catina, in diferite forme.

Daca sunteti in cautarea unei afaceri in care sa investiti putin, dar sa aveti profituri mari, ei bine, un business cu catina este solutia! Da, costurile nu sunt asa mari si exista chiar si subventii, iar investitia poate fi amortizata foarte repede! Pe de alta parte, profiturile pot ajunge sa fie foarte mari. Asadar, daca aveti un teren potrivit si va ganditi sa incepeti o afacere, nu ezitati sa luati in considerare aceasta idee. Mult succes!

Citeste si:  Sfaturi de afaceri de la oameni care au construit afaceri de succes
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment