Sfaturi pentru a incepe o afacere de succes

Te-ai intrebat vreodata care este diferenta dintre cei care esueaza in afaceri si cei care se bucura de succes? Cu siguranta. Doar simplul fapt ca ai o idee geniala nu este de ajuns pentru a pune pe picioare o afacere de succes. Numeroase sunt afacerile care dau faliment dupa un singur an. Cum ai putea sa iti cresti sansele de reusita? Ai mai jos cateva sfaturi menite sa te aduca mai aproape de succes.

Trebuie sa faci mereu ceea ce iti place. Din moment ce ai luat decizia de a-ti deschide o afacere inseamna ca esti constient de faptul ca vei fi nevoit sa investesti timp si energie in dezvoltarea acesteia. Drept urmare, este extrem de important sa iti placa ceea ce faci si sa gasesti satisfactie in activitatea desfasurata.

Incepe afacerea cand esti inca un simplu angajat. Datorita faptului ca nu poti sa stai foarte mult timp fara bani si ca noua afacere nu va fi profitabila chiar de la inceput, preferabil este sa te lansezi in afaceri cand esti inca angajat, cat ai o sursa stabila de venit. Ceea ce iti va oferi o anumita forma de confort si te va ajuta sa te concentrezi asupra aspectelor esentiale ale afacerii tale, nu doar pe asigurarea unor bani pentru a supravietui. Din momentul in care afacerea ta incepe sa devina profitabila si incepe sa iti ocupe din ce in ce mai mult timp itipoti da demisia.

Citeste si:  Afaceri profitabile care sa te scoata invingator in lupta cu criza

Nu porni la drum de unul singur. Ai nevoie de un suport mai ales la inceput de drum dar si pe parcursul devoltarii afacerii tale. Acest lucru este extrem de important. Incearca sa gasesti sprijinul in membrii familiei si in apropiati si sa ii consulti atunci cand trebuie sa iei decizii mai importante. Cel mai bine ar fi sa iti gasesti un mentor care sa iti impartaseasca din propria sa experienta.

Incepe sa cauti clienti. Nu trebuie sa astepti pana cand iti lansezi afacerea in mod oficial pentru a gasi clienti deoarece acestia reprezinta elementul central care determina esecul sau succesul afacerii tale. Cu alte cuvinte, fa cat mai mult networking si aduna cat mai multe contacte. Ceea ce inseamna ca ar fi bine sa oferi mostre cuserviciul sau cu produsul tau.

Scrie un plan de afaceri. Principala motivatie pentru scrierea unui plan de afaceri inainte de a lansa propriu-zis afacerea este aceea de a economisi bani si timp ulterior pe parcursul dezvoltarii afacerii. In plus, un plan de afaceri te va ajuta sa iti clarifici conceptul de afacere si iti va oferi o harta generala pe baza careia vei reusi sa investesti in dezvoltarea afacerii tale. Acest plan de afaceri nu trebuie sa fie neaprat stufos, cat de simplu, te vei concentra pe acele elemente esentiale ale planului menite sa te ajute pe parcursul afacerii tale.

Citeste si:  Cum Sa Recunosti O Idee De Afacere Si Cum Sa Actionezi

Cerceteaza piata. Pentru a-ti fundamenta planul de afaceri va trebui sa faci o cercetare de piata. O solutie posibila ar fi sa te inscriii in asociatiile profesionale de profil.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment