Afaceri cu chinchila – de ce sa iei in calcul o astfel de idee

In caz ca nu stii deja, chinchila este un animalut dragut, asemanator cu un iepuras. Multi au chinchila ca animal de companie, fiind chiar unul grozav, insa ceea ce vrem sa iti propunem noi ca idee de afacere este cu totul diferit. Practic, ideea in sine presupune cresterea acestor animalute pentru blana lor, aceasta fiind foarte valoroasa. Afacerea ofera nenumarate avantaje, care te vor convinge ca intr-adevar merita sa dai start unei astfel de provocari. Sa vedem care sunt cateva din motivele pentru care ar trebui sa incepi chiar acum sa planuiesti acest business.

In primul rand, sa vedem cum stam cu costurile initiale. Acestea vor presupune achizitionarea animalutelor, acesta parte fiind putin costisitoare, insa in rest, vei vedea ca vei cheltui foarte putin. Chinchilele sunt animale foarte usor de crescut, ce nu necesita foarte multa hrana, nu sunt deloc pretentioase, ceea ce inseamna ca nu vei cheltui mult cu hrana si intretinerea lor. Asadar, un avantaj este acela al investitiilor reduse.

Pe de alta parte, profitul este invers proportional cu investitia. Astfel, profitul poate fi de minim 3000 de euro din primul an chiar, ceea ce reprezinta o suma mare, in comparatie cu munca foarte usoara pe care o vei desfasura. O singura chinchila iti poate aduce un profit de minim 20 de euro. In plus, veniturile sunt absolut asigurate, fiindca piata de desfacere este oferita de doar 2 firme romanesti. Un alt beneficiu este deci, profitul garantat si de invidiat.

Citeste si:  Idei de afaceri profitabile in zona rurala

Si fiindca tot a venit vorba de munca si de eforturile pe care va fi nevoie sa le depui, si acestea vor fi minime. Cum spuneam, animalutele sunt foarte usor de crescut si necesita doar 2 ore de atentie zilnic, timp in care le hranesti si le cureti spatiul de locuit. Usurinta cu care desfasori afacerea este asadar, un al treilea avantaj.

In privinta spatiului de care ai nevoie pentru cresterea chinchilelor, acesta variaza in functie de cate animale achizitionezi, insa in general, nu va trebui sa te folosesti de mai mult de 20 de metri patrati. Mai mult, aceasta afacere poate fi usor de desfasurat atat in mediul rural, cat si in cel urban, tocmai datorita spatiului redus in care poti gazdui animalele. Deci, cel de-al patrulea beneficiu de care poti profita intr- o astfel de afacere este comoditatea de care vei avea parte.

Iar un ultim avantaj este reprezentat de faptul ca investitia se amortizeaza foarte rapid, inca din primul an de activitate. Acest lucru se datoreaza in special, perioadei scurte de gestatie a animalutelor, care dureaza numai 4 luni. O femela de chinchila va face intre 4 si 9 pui, unul singur aducandu-ti un profit de minim 20 de euro.

Cresterea de chinchila pentru blana este o afacere cat se poate de rentabila, lucru dovedit de-a lungul timpului. Insa, pentru a asigura succesul businessului, e necesar sa apelezi si la sfaturile unui crescator expert. In acest fel, iti poti asigura profituri constante si cel mai importante, foarte mari. Mult succes!

Citeste si:  Cum sa iti cresti profitul? Cateva etape
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment