Cel mai bun moment pentru a incepe o afacere

Cand este cel mai bun moment pentru a incepe o afacere? Multi spun ca cel mai bun moment pentru inceperea unei afaceri fie a trecut, fie urmeaza sa vina, raspunsul corect insa, ar putea sa ii surprinda.

Cel mai bun moment pentru inceperea unei afaceri este tot timpul acum, chiar si in aceasta perioada de criza.

Citeste mai departe pentru a vedea de ce.

Sa ne gandim putin la o situatie ipotetica, doi amici isi doresc sa deschida fiecare cate o afacere, sa zicem, ateliere de tamplarie, Ion alege sa isi deschida atelierul acum, in perioada de criza pe cand prietenul sau Gheorghe, se ia dupa sfaturile unor “specialisti” si decide sa astepte vremuri mai bune.

Ion gaseste sa cumpere utilaje mai ieftine, la mana a doua, de la un atelier mai vechi care a dat faliment din cauza creditelor restante la banca, reuseste sa gaseasca un spatiu cu o chirie mai mica si chiar gaseste angajati cu salarii mai mici, fiind criza toate aceste situatii ipotetice le regasim din plin in viata de zi cu zi: multe afaceri au dat faliment, salariile au scazut, la fel si chiriile, etc.

Cu alte cuvinte Ion profita de criza pentru a incepe o afacere cu costuri mai mici iar mai tarziu, dupa ce economia incepe sa-si revina, afacerea lui Ion incepe sa creasca si ea odata cu economia.

Citeste si:  Management financiar si leadership: Rolul educatiei financiare de baza in companie

Tocmai acum, ca economia si-a revenit, se gandeste si Gheorghe sa isi deschida atelierul mult visat. Numai ca situatia s-a schimbat intre timp, chiriile au crescut, la fel si salariile muncitorilor, Ion e deja pe piata si are experienta, Gheorghe e nevoit sa ceara preturi mai mari pentru a acoperi costurile afacerii. Pe scurt Gheorghe porneste cu un handicap major fata de Ion.

Aceasta mica istorioara ne arata ca in perioadele de criza economica exista dificultati dar si oportunitati, falimentul unora inseamna o sansa pentru afacerile altora, sunt perioade in care piata se reasaza, e ca un val puternic ce curata plaja, piesele importante rezista, altele sunt maturate de val iar in urma lor se configureaza o noua situatie, cu actori mai vechi sau mai noi.

Revenind la titlul articolului, timpul prezent este mereu ideal pentru inceperea unei afaceri, asteptand mereu “momentul potrivit” s-ar putea sa il astepti degeaba, fie altii ti-o vor lua inainte, fie se vor ivi alti factori care te vor impiedica sa iti realizezi visul.

Cel mai bun moment pentru inceperea unei afaceri, este tot timpul acum.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment