Idei de afaceri profitabile in zona rurala

Zonele rurale sunt cunoscute pentru potentialul enorm pe care il ofera la nivel antreprenorial. Dezvoltarea fermelor agricole, horticole sau de animale este principalul domeniu de activitate care ne vine in minte atunci cand ne gandim de idei de afaceri profitabile in mediul rural. Paleta de optiuni este insa foarte ampla, drept pentru care discutam in cele ce urmeaza despre cele mai bune idei antreprenoriale pe care le poti pune in practica, din care sa obtii si profit.

Magazine de desfacere tip bacanie sau aprozar

Dacă beneficiezi de un teren pe care să poti cultiva diferite soiuri de plante, atunci e o idee foarte buna sa exploatezi acest avantaj. Vei avea nevoie de cateva investitii la nivelul dezvoltarii afacerii, in prima faza in ceea ce priveste plantarea si intretinerea terenului. Va fi nevoie sa cauti plase si accesorii pentru sustinerea plantelor astfel incat sa poti proteja culturile, pe care mai apoi le vei putea vinde.

În primă fază va trebui de asemenea sa te ocupi si de autorizarea deschiderii unui aprozar, cu toate functiunile sale, insa cu siguranta vei vedea ca nivelul vanzarilor va creste progresiv, mai ales in contextul lumii moderne care cauta din ce in ce mai mult hrana curata, crescuta fara pesticide.

Citeste si:  Inregistrare marci - cum obtii licenta pentru marca

Cresterea unor soiuri exotice de plante

Tara noastra nu a avut dintotdeauna un teren si o clima potrivita pentru a creste anumite tipuri si soiuri de plante. Totusi, pe fondul modificarilor climatice, dar si datorita adaptarii facile a unor soiuri la conditii meteo mai dificile, pute in prezent sa ne laudam cu zone in care se cultiva culturi intregi de capsuni, afine, smochine sau goji.

Cu siguranta nu este usor sa plantezi aceste soiuri de plante si nici sa le ingrijesti, insa merita pe deplin sa fii trendsetter sau deschizator de drumuri pe aceasta nisa. Beneficiarii cauta hrana curata, cauta produse crescute in tara noastra si cauta sa investeasca in dezvoltarea micilor antreprenori, iar din acest motiv este o idee buna sa investesti in astfel de culturi care au un potential enorm.

Ferme viticole

Romania este recunoscuta pentru soiurile fabuloase de struguri si pentru vinul atat de bun, recunoscut chiar si pe plan mondial. Viticultura este un domeniu dificil, cu cerinte majore in infrastructura si in crestere si monitorizare, insa cu la fel de multe satisfactii.

Unele dintre cele mai premiate soiuri de vin din lume provin din tara noastra, iar avantajul pe care campuri noastre il ofera este tocmai pozitionarea si solul. De asemenea, clima este perfecta pentru cresterea vitei de vie, iar acest lucru inseamna ca nu va fi nevoie sa investesti si in sisteme de climatizare, asa cum se intampla in alte tari.

Citeste si:  De ce sa incepi o afacere cu gem sau dulceturi

Pentru a creste insa vita de vie este nevoie sa investesti in teren, in butasi de vie potriviti, in sisteme de irigare sau in sisteme de sprijin, astfel incat vita de vie sa se poata dezvolta in mod armonios, oferindu-ti rodul mult asteptat.

Ferme de animale

Cresterea animalelor este de asemenea o idee foarte buna, pentru ca zonele rurale ofera cadrul perfect pentru acest lucru. Furajele, spatiul, clima, fiecare dintre aceste lucruri contribuie in mod decisiv la reusita. Nu vei putea realizao ferma de animale in mijlocul unui oraj, din mai multe considerente, asa ca zona rurala ramane o optiune perfecta pentru acest lucru.

Zona rurala este o adevarata oaza de inspiratie in ceea ce priveste afacerile, deoarece cadrul natural perfect delimitat de zonele urbane ajuta foarte mult. Agricultura, horticultura sau cresterea animalelor sunt domenii pe care poti oricand sa incerci sa deschizi o afacere, iar daca bugetul este o problema, atunci te poti orienta catre finantari externe si fonduri oferite de catre stat.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment