5 Sfaturi pentru a găsi cea mai buna asigurare RCA online pentru nevoile dumneavoastră!

Prețurile pentru asigurarea RCA variază de la companie la companie, așa că merită să faceți o analiză amănunțită a pieței înainte de a cumpăra o asigurare online. Obțineți cel puțin trei oferte de preț. Puteți apela direct la companiile de asigurare sau puteți accesa rapid și ușor informații de pe internet ale unui broker de asigurare cum este Pint.ro.

Pint.ro, broker de asigurare RCA online, propune o serie de câteva sfaturi utile în obținerea celei mai bune oferte de asigurare RCA. Nu este nevoie, așadar, să vă deplasați până la mai multe firme de asigurare pentru o polita obligatorie RCA, ci o analiză rapidă a ofertelor online vă va scuti de multe drumuri și timp pierdut.

Rămâneți în continuare alături de noi și urmează să descoperiți 5 sfaturi utile pentru a obține o asigurare RCA online potrivită pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. Alături de Pint.ro, partenerul nostru în domeniul asigurărilor auto și nu numai, am pregătit o serie de sfaturi pe care orice șofer este bine să le cunoască înainte de a încheia o asigurare RCA.

Sfatul #1: Consultați mai multe oferte înainte de a încheia un contract pentru asigurarea RCA

Polita de asigurare poate fi obținută cu atât de mare ușurință astăzi, încât ar fi cu adevărat păcat să nu apelați la oportunitățile pe care mediul online vi le pune la dispoziție în generarea unui RCA online în format electronic.

Pentru a vă asigura că beneficiați de cel mai bun pachet de asigurare RCA, recomandarea noastră este să verificați atent ofertele pe care asiguratorul dumneavoastră, cât și alte companii de asigurare vi le pot pune la dispoziție și abia apoi să luați o decizie în privința politei de asigurare RCA.

Primul sfat, așadar, este să obțineți cotații diferite pentru polita obligatorie RCA de la cât mai multe companii de asigurare. Unele firme de asigurare vând pachete pentru asigurarea RCA prin proprii lor agenți, în timp ce alte companii vând polite de asigurare prin agenți independenți care oferă asigurari RCA de la mai multe companii de asigurari.

Citeste si:  Idei care pot transforma o sala de clasa intr-un spatiu prietenos

Nu cumpărați o asigurare RCA online doar după preț. Solicitați-le prietenilor și rudelor recomandări. Iar pentru a fi cu adevărat sigur că prețurile pe care le-ați primit sunt veridice, contactați Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru a afla dacă furnizează informații actuale în legătură cu asigurarea autovehiculului dumneavoastră.

De altfel, puteți alege serviciile unui broker de asigurare, precum Pint.ro, întrucât specialiștii în asigurarea unor pagube materiale produse de un alt participant la trafic asupra propriului vehicul își vor face timp să vă răspundă la toate întrebările pe care le-ați putea avea despre asigurarea obligatorie, cât și despre cea facultativă.

Cum puteți încheia o poliță RCA online la Pint.ro?

rcaonline1

Procesul de asigurare RCA este simplu si rapid dacă alegeți serviciile Pint.ro, întrucât pe baza sistemului de calcul oferit de platforma calculator RCA integrată în website, trebuie doar să furnizați câteva informații scurte despre dumneavoastră și masina pe care o conduceți si doriți să o asigurați în caz de accidente.

Printre datele cu caracter personal pe care trebuie să le furnizați se numără CNP-ul, documentul de identificare cu serie de buletin, data la care a fost obținut permisul de conducere și categoria socială. Pe de altă parte, când vine vorba despre datele vehiculului, va trebui să menționați o selecție mai mare de informații începând cu marca vehiculului, masa maximă autorizată, serie sasiu și alte câteva informații pe care le puteți descoperi pe Pint.ro!

Sfatul #2: Fiți atent la perioada de valabilitate înainte de a încheia o asigurare auto RCA

Alegerea perioadei de asigurare pentru polițele RCA care acoperă daunele provocate de vehicule inregistrate în România se face în funcție de felul în care urmează să vă folosiți masina. Dacă dumneavoastră folosiți acel autovehicul pentru a vă deplasa atât în interes personal, cât și în interes de muncă, cel mai probabil va fi înțelept să alegeți un RCA valabil pe 12 luni, întrucât veți scuti niște bani.

Citeste si:  Tari UE sau tari bananiere?

Pe de altă parte, dacă nu vă folosiți de autovehicul atât de des precum un șofer de toată ziua, ați putea opta și pentru o asigurare obligatorie pe un termen de valabilitate mai scurt de 12 luni, precum un termen de 6 luni sau chiar mai puțin. La Pint.ro, puteți încheia o asigurare RCA cu decontare directă pe următoarele termene: 1, 2, 3, 6 sau 9 luni.

Sfatul #3: Conduceți prudent și veți economisi imediat niște bani la încheierea unei asigurari auto RCA

rcaonline2(1)

ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a introdus un sistem inteligent prin care îi obligă pe toți participanții la trafic să își conducă propriul autovehicul în mod prudent. În acest fel, sunt scutite o parte din mulțimea de accidente rutiere care se săvârșeau anual în România.

Acest sistem poartă denumirea de Clasa Bonus-Malus și se referă la acordarea unor reduceri de pret pentru încheierea asigurarii, respectiv niște penalizări la prima de asigurare în funcție de istoricul șoferilor la volan. Altfel spus, cu cât dumneavoastră sunteți mai atent la felul în care șofați, cu atât veți avea șansa să creșteți în clasa Bonus și să vă feriți de Malus.

Totuși, în caz de accident, veți fi penalizat cu două clase mai jos de Malus și veți suferi costuri mai mari la încheierea asigurarii RCA. Orice asigurator trebuie să își înștiințeze clientul cu referire la clasa Bonus-Malus, întrucât de acest lucru depinde prețul asigurării auto.

Sfatul #4: Alegeți varianta online în detrimentul mersului fizic la asigurator pentru încheierea unui RCA auto

O asigurare auto obligatorie poate fi încheiată de oriunde, inclusiv din confortul propriei locuinței. Acest beneficiu este valabil, bineînțeles, dacă alegeți varianta de a încheia polița online și nu fizic. Recomandarea noastră este să optați pentru varianta aceasta, întrucât scutiți mult mai mult timp și aveți la dispoziție toate detaliile necesare pentru a lua cea mai bună alegere pentru dumneavoastră și vehiculul dumneavoastră auto.

Citeste si:  Ce este certificatul de bonitate-Schufa

Sfatul #5: Optați pentru decontarea directa la asigurarea RCA

rcaonline3

Dacă sunteți pe cale să încheiați o asigurare RCA, vă recomandăm să alegeți un pachet cu decontare directă, întrucât procesul în cazul unui accident rutier va fi imediat și nu veți fi nevoit să așteptați după polița RCA a participantului la trafic care v-a avariat.

Această opțiune se referă la simplul fapt că dumneavoastră, ca păgubit, veți putea beneficia de reparațiile mașinii pe baza propriei polițe RCA, fără a vă mai complica cu cel care a produs accidentul. În acest fel, veți scuti timp și vă veți putea soluționa problemele mult mai rapid.

Costă mai mult un RCA cu decontare directă decât unul simplu?

Tariful plătit pentru opțiunea de a vă repara autovehiculul pe propriul RCA poate crește prețul primei RCA. Cu toate acestea, beneficiile pe care o astfel de opțiune le oferă sunt incontestabile!

În ce condiții se poate aplica această opțiune la pachetul poliței RCA?

Ca șofer puteți alege pachetul prin care să vă reparați daunele produse de un alt participant la trafic pe propriul RCA, însă trebuie să îndepliniți următoarele cerințe:

  1. Accidentul să fie produs pe teritoriul României
  2. Vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate în România
  3. Pagubele să fie produse exclusiv vehiculelor
  4. Ambele vehicule implicate au RCA-ul la zi
  5. Prejudiciile exclud pagubele corporale

Puteți încheia simplu și foarte rapid un RCA pentru asigurarea autovehiculului dumneavoastră dacă intrați chiar acum pe Pint.ro și furnizați datele cu caracter personal pentru generarea ofertelor la polite auto.

Articol redactat de AdSem.ro – Agentie de marketing digital

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment