Top 4 stiluri de amenajare pentru dormitor și cum îl alegi pe cel potrivit

Dormitorul este poate cea mai strictă cameră din locuință în ceea ce privește funcționalitatea și decorul, deoarece este direct responsabilă de calitatea somnului tău și al membrilor familiei tale. De aceea, alegerea stilului potrivit pentru această încăpere poate fi o sarcină mai complicată, dar cu siguranță este una plăcută din punct de vedere creativ. Ai la dispoziție numeroase modalități de a transforma camera într-o oază de liniște în care te vei regăsi în fiecare seară. Iată cum îl poți amenaja pentru a te putea bucura de răsfățul pe care îl meriți:

1.   Stilul scandinav

Pe primul loc trebuie să se regăsească stilul scandinav, deoarece culorile și texturile predominante îl fac ideal pentru un dormitor confortabil și modern. Designul scandinav se bazează în cea mai mare măsură pe ideea de hygge, adică acea stare de bine pe care ți-o oferă un spațiu, o situație sau atmosfera în care te afli acasă. Tocmai de aceea, un dormitor cu elemente care încurajează acest concept nu poate decât să fie pe gustul tău.

image002

Stilul scandinav este definit de culori neutre, mobilier din lemn, textile pufoase și țesături precum cele de sisal sau cu motive de inspirație etno. Pentru paturile generoase, cu cadre din lemn sau aspect de lemn, se folosesc lenjerii albe sau cu patternuri care amintesc de natură. Vezi aici mai multe oferte de paturi potrivite pentru dormitorul pe care vrei să-l amenajezi. De asemenea, atmosfera din dormitorul scandinav este mereu proaspătă, aerisită, luminată atât cu ajutorul surselor naturale, cât și a corpurilor de iluminat pentru cameră.

Citeste si:  Can-Am Outlander X xc 1000R '21 – Un ATV avansat, de mare putere

2.   Stilul minimalist

Potrivit pentru locuințele moderne, stilul minimalist poate aduce atmosfera ideală în dormitorul tău. Similar cu cel scandinav, minimalismul promovează spațiul organizat, cu cât mai puține elemente care pot aglomera. Acest lucru este perfect pentru dormitor, deoarece camera trebuie să fie aerisită și silențioasă pentru a te putea odihni cât mai bine.

image003

Optează pentru paturi cu spațiu de depozitare și mobilier cât mai încăpător. Culorile predominante sunt cele neutre, dar poți alege combinații îndrăznețe de alb cu negru sau nuanțe de gri. În ceea ce privește decorațiunile, limitează-te la noptiere practice pe care așezi lămpi de citit sau de veghe. Covoarele din jurul patului pot fi confecționate din material pufos, precum blana, pentru a te bucura de atingerea moale în fiecare dimineață.

3.   Stilul industrial

Stilul industrial este unul individual și original, așa că se va potrivi de minune într-o locuință de tineri sau pentru un dormitor de adolescent. Accentele se pun pe materiale precum metalul negru în combinație cu lemnul și piatra. Pereții din cărămidă și țevile expuse sunt câteva dintre elementele specifice ale stilului industrial. Desigur, acestea trebuie vopsite într-o nuanță elegantă de bronz sau auriu, pentru un efect de calitate.

image004

Mobilierul din lemn cu aspect natural sau vopsit în nuanțe închise este acceptat pentru un dormitor de dimensiuni generoase. În general, stilul industrial se potrivește în spațiile open space sau dormitoarele mari. Într-o garsonieră, acesta va aduce un aer cu adevărat original, dacă stilul este integrat în decorul întregului spațiu. Alege etajere de metal și cadre de pat cu astfel de detalii și instalează parchet asemănător ca textură cu piatra.

Citeste si:  Slabeste sigur si sanatos cu ajutorul suplimentelor Go Vita

4.   Stilul contemporan

Stilul contemporan se potrivește în orice locuință, indiferent că este vorba de un apartament sau o casă. Acesta are accente elegante care se fac remarcate prin suprafețe lucioase. De exemplu, mobilierul alb din dormitor poate avea un finish strălucitor, care să reflecte razele soarelui în fiecare dimineață. În acest fel te vei bucura de o atmosferă care inspiră curățenie și care te îndeamnă să ai cât mai multă grijă de spațiul din dormitor.

image005

Optează pentru culori precum griul-argintiu sau fă combinații de auriu cu negru. De asemenea, combinația de alb și negru, cu mici pete de culoare este potrivită pentru decorul contemporan reușit. Metalele în nuanțe calde precum cuprul pot fi integrate în dormitorul contemporan prin lămpile sau veiozele alese pentru noptiere. De asemenea, nu-ți fie teamă de modelele deosebite de lustre sau lampadare, cu accente strălucitoare.

Amenajează cu atenție dormitorul și lasă-ți inspirația să fie purtată de nevoia de odihnă și relaxare, dar și de stilurile care vorbesc cel mai bine pe limba ta.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment