4 modalitati de a-ti procura Bitcoin

Cum sa faci rost de Bitcoin? Iti pui si tu aceasta intrebare din ce in ce mai des in ultima perioada…este o intrebare pe buzele unui numar mare de persoane, date fiind recordurile stabilite de Bitcoin la sfarsitul anului trecut. In cele ce urmeaza iti vom spune care sunt cele patru modalitati principale de a-ti procura Bitcoin.

Optiunea numarul 1: trimisa de un prieten

O optiune evidenta insa, in acest caz, trebuie sa avem un prieten extrem de amabil, de generos. Daca ai acest noroc cu un prieten generos atunci tu mai trebuie doar sa generezi un portofoliu Bitcoin si sa iti trimiti adresa publica Bitcoin spre prietenul tau pentru ca acesta din urma sa inceapa transferul.

Optiunea numarul 2: mineaza cu ajutorul computerului

O optiune putin mai tehnica insa careeste mai fidela imaginii de criptomoneda. Ceea ce trebuie sa faci este sa descarci un program care ii va permite computerului tau sa participe la protocolul Bitcoin: acest lucru poarta denumirea de minerit, cu siguranta ai auzit si tu acest termen chiar daca esti incepator. In schimbul muncii depuse de computerul tau, poti primi la schimb monezi virtuale.

Optiunea numarul 3: poti cumpara bitcoin de la un distribuitor specializat

Da, ai auzit bine, exista si distribuitori de Bitcoin. Iti schimbi euro in Bitcoin, si aceste monezi virtuale sunt transferate imediat intr-un portofoliu la care primesti acces, imprimate pe o foaie de hartie. Nimic mai simplu deci, insa numarul acestor distribuitori este destul de redus, in Europa in special.

Citeste si:  Piața criptomonedelor, păgubită de hackeri

Optiunea numarul 4: poti cumpara Bitcoin de pe o platforma de schimb

Iata una din cele mai abordabile optiuni pentru tine. Un spatiu in care vanzatorii si cumparatorii fac schimb de Bitcoin de-a lungul intregii zile. Exista zeci de platforme care propun acest tip de serviciu, precum platforma franceza Coinhouse sau platforma canadiana bitbuy. Procesul este unul extrem de simplu: se creeaza un cont pe una din aceste platforme, se trimit monezile euro prin virament spre exemplu.

Ce poti cumpara actualmente cu Bitcoin?
Multe sunt lucrurile care pot fi achizitionate cu ajutorul BTC, deoarece deja exista numeroase locatii care accepta Bitcoin ca modalitate de plata. Incepand cu anul 2015, numarul comerciantilor care accepta Bitcoin ca si mijloc de plata a crescut enorm. Majoritatea sunt site-uri de comert online, dar, un numar destul de mare de magazine stradale accepta deja BTC.

– Poti face cumparaturi in unele magazine;
– Poti achizitiona jocuri video cu ajutorul BTC;
– Poti investi in Bitcoin pe termen lung;
– Poti face donatii in Bitcoin;
– Poti plati o calatorie in strainatate cu Bitcoin;
– Poti cumpara anumite alimente cu Bitcoin;

Codurile QR sunt extrem de convenabile, fac ca platile realizate cu ajutorul aplicatiei Bitcoin de pe un telefon inteligent sa fie extrem de usor de facut. Trebuie doar sa scanam codul QRpentru ca aplicatia sa completeze automat adresa Bitcoin a destinatarului dar si suma solicitata de plata. Odata ce iti dai acceptul pentru plata, plata urmeaza sa fie finalizata in cel mai scurt timp.

Citeste si:  George Soros ar putea investi în criptomonede
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment