SBI Group plănuiește crearea unui nou portofel pentru stocarea criptomonedelor

Unul dintre cele mai mare grupuri de servicii financiare de pe întreg globul, SBI Group, cu sediul în Tokyo, a anunțat săptămâna aceasta că a încheiat un parteneriat cu un start-up danez specializat în transferurile de monede virtuale şi securizare a tranzacțiilor ce utilizează tehnologia blockchain. Scopul acestei colaborări este cel al dezvoltării de către asiatici al unui wallet digital, în care să fie stocate monedele virtuale.

Reprezentanții companiei contactate de către asiatici au anunțat, printr-un comunicat de presă, că SBI şi-a oferit acordul pentru integrarea VCTRADE (primul schimb de criptomonede licențiat de către guvernul statului Japonia) cu portofelul creat. Danezii de la Sepior au oferit asigurări în ceea ce privește securizarea tranzacțiilor şi a conținutului portofelului.

Datorită problemelor de securitate întâmpinate în ultimii ani, tehnologia portofelului va elimina necesitatea ca o entitate să dețină întreaga cheie privată, fiind viabile şi alte modalități de accesare al portofelului. Sepior a prezentat în detaliu modul în care tehnologia de prag utilizată şi bazată pe calculul multipartit va oferi un nivel ridicat de securitate.

În luna martie a anului, SBI Holding a achiziționat pachete de acțiuni de la un producător de dispozitive hardware de tipul cold wallet, utilizate pentru stocarea de chei private pentru generarea de active de criptomonede într-un mediu ofline.

Citeste si:  Piața criptomonedelor, păgubită de hackeri

Directorul executiv şi CEO al SBI Holding, Yoshitaka Kitao, a declarat faptul că această nouă semnătură de prag va oferi un nivel de securitate mai mare, performanțele în gestionarea tranzacțiilor fiind şi ele crescute. Măsurile de securitate suplimentare luate de către SBI Group sunt puse pe seama pierderilor masive suferite de Japonia pe piața criptomonedelor în prima jumătate a acestui an. Conform rapoartelor oficiale ale NPA, monede virtuale în valoare de peste 500 de milioane de euro au fost pierdute în urma atacurilor cibernetice.

Related Posts

Add Comment