Elfrond: un nou blockchain despre care vei auzi cu siguranta

Un blockchain capabil sa trateze 10 000 de tranzactii pe secunda, scalabil si programabil in mai multe limbi cunoscute in comunitatile de dezvolatori de blockhain si a carui staking poate raporta pana la 25% anul viitor ? Va vorbim despre Elrond, un blockhain nou-nout care vine din Transilvania.

Sa incepem cu viteza de tranzactie. Va amintim faptul ca Bitcoin nu trateaza decat 7 tranzactii pe secunda. Cum am putea ajunge la astfel de performante ?

Alegeri tehnologice indraznete. Elrond a reusit sa stapaneasca o tehnologie de sharding specifica. O astfel de tehnologie permite pastrarea unei stari de consensus intre mai multe lanturi secundare si un metalant principal. Aceste partitii orice dificultati intampinate. Este cam ceea ce si-a propus si Ethereum sa faca in mai multi ani pentru a-si stimula blockhain-ul in noua versiune prevazuta pentru 2022, un exercitiu destul de indraznet.

A doua mentiune pe care am putea sa o facem cu privire la Elrond este o abordare extrem de similara cu ceea ce propune Tezos – un algoritm Proof-of-Stake, speficic in egala masura si lui Elrond. Este vorba despre un mecanism care deleaga in mod aleatoriu nodurile (steaks) grija validarii blocurilor. Astfel, securitatea blockhain se bazeaza pe noduri care nu pot deteriora reteaua.

Combinatia dintre aceste doua tehnologii ar trebui sa ii ofere lui Elrond un avantaj enorm in raport cu concurentii sai.

Citeste si:  Cele mai promitatoare criptomonede pentru anul 2023

Elrond isi propune sa fie utilizat cat mai simplu cu putinta. Utilizatorii vor putea utiliza criptomoneda nativa ERD (se pronunta ElRond) si sa isi incredinteze banii unor noduri validatoare pentru a-si constitui un venit, asemeni unui livret A. Proiectul pune la bataie 5 milioane de dolari si foloseste acesti bani pentru a finanta o batalie de noduri pentru a testa limitele blockchain-ului sau.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment