Top 5 cele mai rentabile firme din lume in 2021

Vrei sa afli care sunt firmele care au generat cele mai mari venituri anul trecut? Citeste in acest caz, acest articol.

1. Walmart. Industrie- comertul en detail. Produse- brutarie, bere, alimente congelate, carne, produse farmaceutice, fructe de mare si alte produse. Walmart este cel mai mare lant de magazine de vanzare en detail care propune produse destul de ieftine in State si in Canada. Fondat de catre Sam Walton, societatea are sediul la Bentonville in nord-vestul Statului Arkansas. Un lucru interesant- pana acum, Walmart nu a reusit sa puna la cale un sistem de livrare la fel de interesant ca si cel al lui Amazon, de exemplu. Dar, are cele mai originale idei. De exemplu, cei care au ales sa livreze produse vecinilor sai si le-au cumparat on-line, au putut beneficia de reduceri.

2. State Grid. Industrie- energie electrica. State Grid Corporation of China este o firma de retea electrica din China si cea mai mare firma din industria sa, peste tot in lume. State Grid a fost creata in anul 2002 prin decretul Consiliului Afacerilor Statului al Reublicii Populare China in calitate de subprodus al reformei in trei etape pentru sectorul electricitatii tarii care a inceput in anul 1986. Reforma a scindat vechea societate a Statului Chinez Power Corporation in doua societati de retele, pastrand astfel un sistem de alimentare electrica apartinand Statului. In zilele noastre, State Grid poseda si exploateaza cinci societati de retele regionale si 24 societati de electricitate.

Citeste si:  Cresterea gainilor ouatoare

3. Sinopec Group. Industrie- rafinarea petrolului. China Petroleum, Chemical Corporation, Grupul Sinopec, este una din cele mai puternice firme publice chinezesti si una din cele mai rentabile din lume. Sinopec a fost creata in anul 1998 dupa reorganizarea China Petroleum, o firma publica, Chemical Corporation, in activitate inca din 1983. Sinopec este implicata in explorarea si punerea in valoare a surselor de petrol si de gaz, dar si in tratarea si vanzarea de petrol si de gaz si a produselor sale derivate

. 4. China National Petroleum. Industrie- rafinarea petrolului. China National Petroleum este cea mai mare societate petroliera si gaziera de origine chineza bazata la Beijing. CNPC a fost creata in 17 septembrie 1988 pe baza unor activitati comerciale ale ministerului petrolului. Explorarea geologica a teritoriilor puse in valoare de pe coaste si din larg reprezinta principala activitate a societatii. Societatea are si activitati internationale din anul 1993. Domeniile sale de interes cuprind si Rusia, Kazakhstan, Rusia, Azerbaidjan, Venezuela, Oman. Peru, Sudan si Turkmenistan.

5. Saudi Aramco. Industrie- extragerea si rafinarea de petrol si de gaz. Este una din cele mai misterioase firme din aceasta lista. Pana in 2019, nici macar nu era clasata in Fortune Global 500, sa nu mai vorbim despre primele 5 firme rentabile. Gigantul petrolului si-a publicat in mod oficila datele in 2019. Conform acestora, in anul 2018, veniturile au fost de 111, 1 miliarde de dolari, deci de 2 ori mai mult decat gigantul Apple. Iar in decembrie in acelasi an, si-a cotat actiunile la bursa deci veniturile au ajuns la 1,88 trilioane de dolari.

Citeste si:  De ce cresc preturile pe burse?
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment