Sfaturi de care sa tii seama inainte de a investi in imobiliare

Cand vine vorba de investitii, a detine una sau mai multe proprietati imobiliare este mereu o idee buna. Iar acest lucru se aplica si in perioade de criza financiara cum este cea pe care o traversam in momentul de fata.

Trebuie sa gandim in felul urmator : pamantul este o resursa finita. Oamenii au si vor avea mereu nevoie de spatii special amenajate pentru a locui, pentru a se distra sau pentru a munci. La fel ca si in celelalte domenii de activitate, si in domeniul imobiliar totul este un simplu joc intre cererea si oferta existenta.

Trebuie sa intelegi foarte bine faptul ca proprietatile imobiliare vor continua sa cunoasca o crestere a valorii, mai ales pe masura trecerii timpului, in ciuda incetinirilor care au loc destul de periodic, drept consecinta directa a crizelor economice de amploare sau mai subtile.

Intai si intai trebuie sa iti stabilesti obeictivele financiare. Cu alte cuvinte, care sunt obeictivele tale din punct de vedere financiar ? care sunt aseptarile tale in urma achizitiei unei proprietati imobiliare? Dezvoltarea unei afaceri, dupa cum stim bine cu totii, necesita bani si timp. Iar investitiile imobiliare nu fac exceptie de la aceasta regula.

Nu cheltui o avere pe carti. Chiar daca este necesar sa ai unele cunostinte in domeniul imobiliar, toata informatia de care ai nevoie nu ar trebui sa iti ocupe biblioteca, ca volum ar trebui sa ocupe maxim un raft.

Citeste si:  Cum îți faci un portofoliu?

Fa o analiza financiara amanuntita. Trebuie sa lasi cifrele sa vorbeasca. Fa-ti timp necesar pentru a analiza cat mai eficient si mai complet proprietatea pe care ai pus ochii, pe baza istoricului acesteia. Si, in plus, trebuie sa te interesezi cu privire la distanta fata de principalele puncte de interes ale orasului. Si, bineinteles, sa vezi cu cat poti inchiria sau vinde mai departe.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment