Ce să ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi o cameră de supraveghere

Camerele de supraveghere pot reprezenta un plus pentru siguranța proprietății tale, dat fiind  că aceasta te poate ajuta să eviți o serie de primejdii ori să monitorizezi ceea ce se întâmplă în casă sau în jurul casei. Pentru a face o alegere potrivită în momentul în care te hotărăști să achiziționezi o cameră de supraveghere, este indicat să ții cont de anumite caracteristici, astfel încât să te asiguri că aceasta o să acopere nevoile pe care le ai.

Care sunt cele mai importante funcții ale camerei de securitate la domiciliu?

Mai întâi, decide dacă vrei ca aceasta să înregistreze imagini în mod continuu sau pe baza unui declanșator, cum ar fi mișcarea. Înregistrarea continuă te va asigura de faptul că nu pierzi nimic, dar va necesita multă lățime de bandă pentru stocare și nu este potrivită pentru camerele fără fir alimentate cu baterii. Imaginile ar trebui să fie stocate fie pe camera în sine, fie pe un server bazat pe cloud, unde le poți accesa pentru o perioadă de timp. De asemenea, camera ar trebui să te alerteze cu privire la mișcare, trimițând o notificare pe smartphone sau tabletă și să transmită rapid videoclipuri clare și de bună calitate ale evenimentului.

Sursa de alimentare este o altă caracteristică cheie a unei camere de supraveghere. Dacă cumperi o cameră fără fir, caută una alimentată cu baterii sau CA (ceea ce înseamnă că se conectează la o priză de perete). Este de preferat alimentarea cu curent alternativ, dar aceasta nu este întotdeauna disponibilă acolo unde vrei să instalezi camera. Drept urmare, capacitatea de a utiliza ambele tipuri de alimentare permite o flexibilitate maximă care este de dorit.

Citeste si:  Covid Long: intre 2 si 4 milioane de americani nevoiti sa se opreasca din munca, conform unui studiu

Printre celelalte caracteristici cheie ale unei camere de supraveghere se numără și rezoluția, modul de vizualizare nocturnă sau posibilitățile de a primi alerte pe diverse dispozitive, sunetul bidirecțional, proiectorul încorporat, un câmp vizual larg pentru a captura o suprafață mai mare cu mai puține camere. Funcțiile software avansate includ camere care pot diferenția între oameni și animale și cele care monitorizează anumite zone de activitate pentru a ajuta la filtrarea alertelor false.

În ceea ce privește caracteristicile de confidențialitate, trebuie să știi că există camere wireless care transmit imagini pe internet și le stochează pe un server bazat pe cloud, ceea ce înseamnă că tehnic poate fi vizualizat de alte persoane. Pentru a reduce acest risc, cumpără numai camere de la companii de încredere și care promovează securitatea camerelor. Caută camere cu funcții de confidențialitate încorporate, cum ar fi geofencing (care oprește camerele când ești acasă și le pornește când pleci, în funcție de locația telefonului) sau un obturator fizic al camerei care poate bloca obiectivul. În plus, ia în considerare doar camerele fără fir care oferă autentificare în doi factori pentru a te proteja împotriva pirateriei.

Determină ce buget ai disponibil

Prețurile pe care le au camerele de supraveghere variază foarte mult, de la aproximativ 100 de lei la câteva mii chiar, pentru camerele extrem de performante. Calculează încă de la început care este prețul mediu pentru un sistem complet de supraveghere a locuinței pentru a vedea ce model de camere poți alege și dacă poți acoperi necesitățile pe care le ai. Ia in calcul și bugetul necesar pentru instalare în cazul în care consideri că nu te poți descurca singur să faci acest lucru.

Citeste si:  3 criterii importante de alegere a mașinii de șlefuit
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment