Rabdarea Este O Virtute

Daca ai de gand sa iti rezolvi problemele financiare sau esti hotarat sa devii bogat, vei avea nevoie de a-ti cultiva rabdarea. In aceasta lume in cate totul se misca foarte repede si totul e in perpetua schimbare, rabdarea este greu de gasit si este si mai greu de pus in practica.  Si totusi, de ce este atat de importanta rabdarea atunci cand vine vorba de bani si afaceri?

In fiecare zi noi produse apar pe piata: noi carti, noi haine, noi CD-uri, noi gadgeturi, masini noi si asa mai departe. Reclamele te asalteaza si ai vrea sa te duci in fiecare sapatamana sau in fiecare zi ca sa cumperi ultimul tip de telefon, ultima linie de moda sau ultimul film aparut.

Apoi, invariabil aproape, peste cateva luni sau cativa ani acele produse care erau noi si foarte scumpe, se ieftinesc de cateva ori. Ultimul film care tocmai a aparut pe DVD sau pe marile ecrane, il poti vedea mai tarziu gratuit la TV.

Cu siguranta va amintiti cat costa o plasma sau un LCD cand au aparut prima data pe piata si cat costa acum sau cat costa un mobil acum 15 ani si cat costa acum (raportat la puterea de cumparare).

Citeste si:  Epidemia de coronavirus din China va afecta economia

Sa astepti nu inseamna neaparat sa renunti la a te bucura de lucrurile noi, un film, un CD sau o carte le poti viziona/asculta/citi si fara sa le cumperi, le poti inchiria de la magazinele de specialitate sau le poti imprumuta de la biblioteca (in cazul cartilor) sau pur si simplu de la un prieten care le-a cumparat deja.

Merita sa astepti pentru a economisi niste bani?

Pe termen lung merita si mai ales in cazul unor produse scumpe. Ganditi-va la cei care s-au imprumutat de la banca pentru a cumpara un televizor LCD, o masina noua sau chiar haine de firma. Acele produse s-au ieftinit mult in ziua de azi dar ei inca mai platesc ratele la banca (asta in cazurile in care nu au fost coplesiti de datorii si s-au sinucis). Cu siguranta nu ati vrea sa fiti in locul lor doar pentru ca nu ati avut rabdare.

Lipsa rabdarii poate provoca dezastre financiare grave pentru un om de rand chiar daca a reusit sa castige niste bani si este pe drumul cel bun, lipsa rabdarii il impinge sa isi ia o masina noua, un sediu de firma, etc. girand cu firma sau cu alt imobil fara sa se intrebe daca in anii ce vor urma firma lui va merge la fel de bine si isi daca isi va mai putea sau nu sa isi achite ratele.

Citeste si:  Cum Sa Iti Antrenezi Creierul Sa Fie Mai Concentrat

Dorinta de a fi “in pas cu lumea” poate fi periculoasa, iar in materie de bani rabdarea nu strica niciodata.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment