Țările în care afacerile cu criptomonede pot avea succes

Oricărui alt subiect sensibil, viziunile autorităților sunt în unele cazuri diametral opuse. Dacă în România lucrurile sunt extrem de dificile în privința oricăror tipuri de tranzacții ce implică monede virtuale, iar băncile obișnuiesc să blocheze aceste tranzacții, alte state europene au o deschidere totală pentru acest nou tip de monede. Modalitățile de reglementare sunt diferite, unele state fiind chiar dispuse să introducă în circulație o astfel de monedă.

Estonia
Considerată țara cu cea mai rapidă expansiune a domeniului digital, locul unde copilul poate fi botezat online sau unde o firmă poate fi deschisă după un proces online, ce durează doar câteva secunde, Estonia oferă o atenție sporită criptomonedele. Deschiderea la nou a estonienilor este dovedită de statistici: în anul 2017, un număr de 35 de start-uri din domeniu au primit finanțare ICO pentru a-şi propulsa afacerea. Autoritățile din micuțul stat baltic au permis lansarea propriei monede virtuale, bazată pe Ether şi denumită Estcoin.

În capitala Estoniei există un centru dedicat criptomonedelor, lunar existând întruniri între oameni de afaceri locali şi politicieni. Locația este folosită şi de către specialişti din domeniu, pentru ținerea de training-uri, împreună cu cei ce îşi doresc să învețe lucruri noi sau vor să investească în monedele virtuale.

Lituania
Precum vecinii estoniei, guvernanții din Lituania se arată dispuşi să acorde ajutor financiar investitorilor care folosesc criptomonedele pentru tranzacționarea pe piața financiară. Condițiile de reglementare din ambele state, cadrul legislativ şi viteza cu care se realizează procesul de creare a unei afaceri contribuie la expansiunea criptomonedelor în regiune. Modificările efectuate la legislație pot influența autoritățile statelor vecine, fiind de aşteptat reglementarea pieței criptomonedelor şi în Letonia.

Citeste si:  Numarul de ATM-uri crypto este in continua crestere

Elveția
Monedele virtuale au devenit una dintre monedele utilizate pentru plata anumitor servicii pe teritoriul statului Elveția, dar şi pentru tranzacționări pe piața financiară. Capitalul companiilor ce utilizează criptomonede este în creștere, ICO-urile fiind acordate sub formă de emisiuni de acțiuni. Instituțiile bancare din Elveția par dispuse să reglementeze transferurile cu Bitcoin, una dintre cele mai importante monede virtuale.

Georgia
Deşi China şi Statele Unite ocupă detaşat primele poziții în minarea de bitcoin, Georgia reprezintă prezența cea mai importantă şi mai surprinzătoare de pe această listă. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este lipsa de taxare a tranzacțiilor. Prețul la energie electrică este şi el unul extrem de mic, astfel că profitul realizat de mineri este unul semnificativ.

Danemarca
Cunoscuți pentru deschiderea către nou, danezii pot realiza tranzacții cu criptomonede cu 0% dobândă. Deşi nu există o implicare din partea statului în privința unei eventuale reglementări ale acestei monede, nici interdicțiile nu sunt existente. Băncile, în ciuda absenței unor reguli bine definite, nu a interzis utilizatorilor să utilizeze criptomonede în tranzacții. În viitorul apropiat, eventuale fraude comise în acest sector, pot convinge autoritățile să reglementeze clar acest domeniu.

Related Posts

Add Comment