Sfaturi pentru a investi in bursa. Cum sa debutezi pe piata

Iti doresti sa investesti de mai multa vreme insa nu stii de unde sa incepi? Iata cateva sfaturi usor de pus in practica care te vor ajuta sa investesti in mod eficient.

Ce inseamna sa investesti in bursa? Investirea in bursa inseamna sa cumperi actiuni ale unor societati cotate, adica sa achizitionezi parti sau actiuni ale unor proprietati din cadrul unor companii. Partea pe care un asociat o detine in cadrul unei societati este proportionala cu numarul de actiuni pe care aceasta societate le poseda. In momentul in care cumperi o actiune devii actionar ceea ce inseamna ca, nici mai mult, nici mai putin, devii actionar al companiei respective.

Investeste in bursa banii pe care esti dispus sa ii pierzi. Din cauza riscurilor existente atunci cand investesti in Bursa trebuie sa te gandesti sa investesti o suma pe care esti dispus sa o pierzi. Cu toate acestea, trebuie sa fii constient de faptul ca investirea in Bursa vine cu un risc in ceea ce priveste pierderea de capital inerent actiunilor. Principalul obiectiv este acela de a castiga bani (prin intermediul dividendelor) dar poti in egala masura sa pierzi bani, insa, daca acest lucru se intampla, ar trebui sa nu te afecteze foarte tare. Un investitor in Bursa debutant nu ar trebui deci sa isi investeasca toti banii in piata si sa respecte o serie de reguli elementare.

Citeste si:  Modificări constante ale cursului liră/euro

Informeaza-te si formeaza-te inainte de a investi in bursa. Investirea in bursa nu este un lucru care se improvizeaza. Cunoasterea pietei de bursa, a valorilor cotate in Bursa, sunt niste elemente pe care trebuie sa le stapanesti neaparat. Trebuie sa ai notiuni solide de analiza fundamentala si de analiza tehnica in speranta de a efectua un stop-picking eficient si sa determini cel mai bun moment pentru a vinde si pentru a cumpara titlurile pe care le-ai selectat in portofoliul tau.

Defineste o strategie de investire in bursa. Inainte de a investi in bursa trebuie sa ai o strategie bine pusa la punct. Pentru asta, trebuie sa te bazezi pe profilul tau de investitor, pe orizontul tau de investitie precum si pe obiectivele de castig dar si pe suma maxima de bani pe care esti dispus sa o pierzi. Toate aceste elemente iti vor permite sa determine un cuplu randament-risc optim si ar trebui sa te ajute in construirea unui portofoliu bursier pentru a debuta cat mai eficient cu putinta in bursa si sa investesti in Bursa in cunostinta de cauza.

Pastreaza-ti calmul si ramai simplu in orice situatie. Cine isi doreste sa investeasca in bursa ar trebui sa isi pastreze calmul si simplitatea. Persoanele mai hiperactive care petrec numai putin de 20 de ore urmarind cotatiile la bursa nu reusesc sa isi pastreze deloc calmul, sunt mult prea stresate si agitate.

Citeste si:  Ce se mai tranzactioneaza la bursa?

Daca ai o idee de investitie pentru a te imbogati rapid, trebuie sa treci cat mai repede la actiune si sa urmezi regulile de mai sus pentru a te asigura de faptul ca vei avea parte de castig.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment