Sfaturi pentru investitii de succes

Analistii financiari, brokerii sau marile publicatii economice ofera zilnic sfaturi, noi oportunitati de investitii si tot felul de analize. Insa, de cele mai multe ori, aceste analize nu fac decat sa puna in dificultate micii investitori deoarece sunt bombardati cu tot felul de informatii din locuri diferite.

Nu trebuie sa devii obsedat de propriul portofoliu. Numerosi sunt investitorii care, dupa o vreme, devin obsedati de evolutia propriului portofoliu. Este demonstrat ca, cu cat urmaresti mai mult si mai des miscarile actiunilor din portofoliul tau, cu atat esti mai tentat sa efectuezi tranzactii. Si, tranzactionand mai des, vei plati mai multe comisioane brokerului. Construieste-ti o strategie pe termen lung si alege cu mare grija companiile in care investesti.

Nu mai incerca sa gasesti momentul oportun. Daca intri si iesi mereu de pe o actiune incercand sa speculezi maximul sau minimul nu vei face decat sa ajungi sa platesti comisioane mai multe si sa iti imbogatesti brokerul. Putini sunt investitorii care reusesc sa cumpere la cel mai mic pret si apoi sa vanda actiunea la un pret mai mare.

Investeste pe termen lung. Piata poate suferi unele corectii care pot dura cateva zile bune, saptamani sau chiar luni. Spre exemplu, din august 2015 pana in ianuarie 2016 indicele BET a suferit o corectie destul de agresiva de peste 22% cauzata de panica care s-a raspanit in toate pietele internationale. Odata informatiile legate de bursa din China au inceput sa se mai tempereze, pretul petrolului a inceput sa se stabilizeze, companiile care formeaza indicele BET au reusit sa inregistreze progrese importante si sa recupereze rapid din aceasta corectie. Ceea ce inseamna ca, investind pe termen lung, aceste corectii pot fi privite drept noi oportunitati de acumulare de actiuni care vor veni cu randamente mai mari pe piata dividendelor.

Citeste si:  Introducere in universul bursei

Related Posts

Add Comment