Sfaturi pentru a investi in bursa

Inainte de a investi in Bursa este important sa iti definesti profilul de investitor si obiectivele financiare. Acest profil trebuie sa fie in masura sa determine gradul de risc pe care este pregatit sa si-l asume si durata acestei investitii.

Informeaza-te inainte de a investi

Este esential sa te informezi foarte bine in ceea ce priveste produsele financiare inainte de a investi. Este vorba, pe de o parte, sa te informezi cu privire la tipul de produs (actiuni, obligatii, produse derivate), mecanismele acestuia si riscurile care vin odata cu aceasta investitie si pe de alta parte, sa te informezi cu privire la emitator, al carui sanatate financiara si perspective vor avea o influenta decisiva asupra pretului si riscului valorilor imobiliare emise.

Defineste o strategie de investire

Specialistii recomanda o strategie de investire inainte de a investi. Cea mai simpla este aceea de a-ti stabili un obiectiv de castig si un nivel maxim de pierdere si asta in functie de profilul tau de investitor.

Diversifica portofoliul

Diversificarea portofoliului permite repornirea intr-o maniera echilibrata a capitalului investit. Astfel, scaderea unei singure valori va avea o consecinta mai mica asupra ansamblului portofoliului. Este important sa determini repartizarea diferitelor investitii intre actiuni, obligatii, produse derivate, etc. Investitorul poate in egala masura sa isi repartizeze portofoliul asupra unor valori in diferite sectoare economice.

Citeste si:  Cum Sa Deschizi O Tranzactie Cu MetaTrader4

Supravegheaza portofoliul in permanenta

Piata poate cunoaste puternice variatii bursiere, de aceea este important sa supraveghezi in mod regulat portofoliul, mai ales daca investitorul este pozitionat pe unele produse care necesita o vigilenta sporita.

In plus, daca exista pierderi, investitorul trebuie sa fie capabil sa si le asume. Trebuie sa fie constient de faptul ca unele investitii pot duce la o pierdere totala a investitiilor de unde importanta de a respecta pragul fixat.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment