Sfaturi financiare de la Robert Kiyosaki

Am adunat cateva sfaturi financiare relatate de Robert Kiyosaki, sfaturi pe care trebuie sa le implementezi incepand de acum in viata ta financiara. Din punctul nostru de vedere, Robert Kiyosaki este un autor care, de departe, a venit cu cea mai importanta contributie asupra nivelului de educatie financiara din tara noastra. Scrie intr-un mod deosebit de inspirational, ne motiveaza si ne mentine aceasta motivatie, un lucru destul de dificil in ziua de azi.

Profitul este la cumparare, nu la vanzare. Nu stiu daca acesta este un sfat original (probabil ca nu) insa acesta spune The Profit is made when you buy, not when you sell.  Acesta ar trebui sa devina un laitmotiv al investitiilor tale. Adica sa cumperi ce este subevaluat pe piata, intr-o perioada mai tulbure. Sa incerci intotdeauna sa cumperi un activ la un pret ce este sub valoarea sa actuala.

Mai important este sa iti cresti veniturile decat sa iti scazi cheltuielile.  Este un alt element pe baza caruia trebuie sa construiesti si de care trebuie sa tii cont. Stabileste-ti limite rezonabile pentru cheltuieli, o anumita suma fixa pe luna si concentreaza-te asupra cresterii veniturilor.

Oamenii bogati au obiceiul sa isi investeasca banii in active care produc de obicei venituri pasive si sa repete acest proces din nou si din nou. Se creaza astfel un cerc virtuos al banilor si averea personala „risca” sa creasca exponential. Clasa de mijloc este cea care cumpara pasive care genereaza cheltuieli intrand astfel in „cursa sobolanului” adica intr-un cerc vicios in care vor ramane intreaga viata si din care nu vor mai reusi sa iasa.

Citeste si:  Can-Am Maverick X3 X DS Turbo - un temerar al drumurilor off road dificile

Situatia activelor si pasivelor personale. Modelul de active si de pasive trebuie sa fie unul imbunatatit si adaptat unui om de afaceri cu multe active.

Cadranul banilor. Ideea de cadran a banilor precum si a unei evolutii pe acest cadran te va determina fara indoiala si pe tine sa faci tranzitia de la angajat la liber profesionist si investitor. Tranzitia de la patron (detinatorul unei afaceri mari) se va face in cel mai scurt timp.

Alte sfaturi pe scurt:

Uneori ai succes… iar alteori doar inveti.  Nu irosi o greseala,  fa in asa fel incat sa inveti din ea!

Oamenilor in general nu le place ideea de a gandi pe termen lung.  Numerosi sunt cei care cauta disperati solutii pe termen scurt deoarece au probleme cu banii care trebuie rezolvate d urgenta.

Daca vrei sa mergi undeva, cel mai bine ar fi sa gasesti pe cineva care a ajuns deja acolo.

Cele mai de succes persoane sunt cele care pun intrebari.  Acestea invata in permanenta, se dezvolta in permanenta, isi depasesc limitele in permanenta.

Inainte de a-ti putea transforma portofelul din sarac in bogat, trebuie sa-ti transformi mintea din saraca in bogata.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment