Sfarsit de luna dificil- cum poti face fata mai usor problemei?

Cheltuieli neprevazute, intoarcerea din vacanta, pierderea locului de munca… Aproape una din doua persoane se confrunta, cel putin o data in viata, cu probleme legate de bani, mai ales la sfarsit de luna.

Cand salariul nu mai este suficient pentru a face fata stilului tau de viata, este timpul sa cauti solutii pentru a-ti reechilibra bugetul si a-sti gestiona mai bine finantele la sfarsit de luna. Iata tot ce trebuie sa stii.

Evalueaza situatia

Primul lucru de facut este un bilant pentru a determina care sunt cauzele problemelor tale financiare. Pune-ti intrebarile potrivite: este prima data cand ai intampinat o perioda de sfarsit de luna mai dificila? Au existat cheltuieli neprevazute in ultimele luni? Ai cheltuit mai mult decat in mod normal? Ai suferit o pierdere de venit? Este important sa identifici sursa problemei pentru a gasi o solutie. Pentru a vedea mai clar, nu ezita sa clasifici cheltuielile pe categorii (distractie, cumparaturi, sanatate etc.).

Redu cheltuielile

Dupa ce ai descoperit de ce ai un sfarsit de luna mai dificil, va trebui sa reactionezi rapid pentru a reduce cheltuielile cat mai mult posibil. Acest lucru te va conduce inevitabil la revizuirea prioritatilor si la a te concentra pe cheltuielile esentiale, cum ar fi mancarea sau plata facturilor de apa, electricitate si combustibil.

Citeste si:  Cat mai creste leul?

Bugetul de care dispui trebuie sa fie distribuit intr-un mod echilibrat intre diferitele elemente care duc la cheltuieli. In general, este recomandabil sa dedici:

45% din bugetul tau pentru cheltuieli fixe (locuinta, energie electrica, transport, taxe, asigurari etc.);
30% pentru cheltuieli variabile (imbracaminte, sanatate, mancare, cadouri etc.);
15% economii (acolo unde este posibil);
10% pentru distractie (vacante, iesiri, cumparaturi etc.).

Utilizeaza aplicatii de gestionare a bugetului

Pentru a-si ajuta clientii sa isi gestioneze mai bine sfarsitul dificil de luna, bancile le ofera instrumente sau aplicatii specifice clientilor pentru a clasifica cheltuielile sau pentru a consulta cele mai recente extrase de cont.

Dar exista si unele aplicatii gratuite care ofera mai multe functionalitati pentru a-ti gestiona mai eficient cheltuielile.

 

 

 

Sursa: https://www.financierement.fr/dossier-378-fins-mois-difficiles-gerer.html

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment