Casele la tara sunt intotdeauna un loc potrivit pentru a te retrage atunci cand ai nevoie de o reintoarcere la ”radacini”. Simplitatea locurilor, frumusetea naturii si elementele usor rudimentare pot face din casele la tara o optiune perfecta pentru un camin confortabil. Iata cum poate fi amenajat acesta si care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le ai in vedere in acest sens.
Rezumat:
Izoleaza termic locuinta
Cele mai multe dintre locuinte, mai ales cele din mediul rural, nu beneficiaza de izolatie termica, iar acest lucru inseamna ca acestea nu sunt eficiente din punct de vedere termic. Pentru a-ti transforma casa intr-un camin confortabil va trebui sa alegi un material potrivit pentru izolare, precum vata bazaltica Isover. Acest material iti ofera un coeficient redus de conductivitate termica, ceea ce inseamna ca va proteja foarte bine cladirea de schimburi de temperatura cu exteriorul.
Casele de la tara sunt construite cel mai adesea din paianta sau chirpici, iar acest material nu ofera caracteristicile de izolare pe care materialele izolatoare speciale moderne le ofera.
Un material izolator de calitate, asa cum este vata bazaltica, protejeaza constructia de intemperii, iar in acelasi timp ofera o modalitate perfecta de retentie a caldurii in timpul iernii si a unei temperaturi racoroase la interior, in timpul verii.
Aplica o tencuiala decorativa
Tencuielile decorative sunt cele mai bune solutii de acoperire si finisare a suprafetelor de perete. Exista modele de tencuiala decorativa care pot fi aplicate la interior, cum ar fi tencuielile minerale, care permit peretelui sa respire si care sunt recomandate pentru spatii precum dormitoarele sau livingul.
Astfel, poti asigura un aer proaspat in incaperile tale si poti de asemenea sa te bucuri de un aspect special, datorita unui material cu proprietati deosebite de peremabilitate.
Pentru exterior poti alege o tencuiala decorativa siliconica, care sa protejeze suprafata peretilor. Aceasta va funcționa ca o membrana de acoperire, gratie particulelor de silicon, protejand fatada de intemperii.
Schimba pardoselile casei
Casele de la tara au, in general, pardoselile realizate din dusumea. Dusumeaua este realizata din scanduri finisate, lacuite, puse de cele mai multe ori direct pentru un strat de nisip.
Asa cum este si firesc, acest tip de pardoseala nu este eficient, asa ca este recomandat sa optezi pentru schimbarea acesteia, alegand pardoseli din parchet pentru locuinta ta. Daca nu vrei sa cheltui foarte multi bani, o optiune perfecta este parchetul laminat. Acest tip de parchet este rezistent si calduros si ofera un aspect deosebit locuintei.
Daca vrei sa instalezi un sistem de incalzire in pardoseala, atunci poti opta pentru parchet stratificat, insa nu uita ca vei avea nevoie de indreptarea suprafetei, iar in acest sens iti va fi necesara o sapa din beton.
Nu in ultimul rand, daca vrei un tip de parchet care sa dureze o viata si care sa imbatraneasca alaturi de tine, atunci alege parchetul din lemn masiv. Acest material este insa si unul dintre cele mai scumpe, asa ca ar trebui sa te documentezi inainte de a cumpara.
Placheaza peretii bucatariei, ai holului si ai baii
O casa la tara nu va necesita neaparat finisaje din piatra naturala, desi chiar si aceasta este o optiune buna, daca poti sustine financiar o astfel de lucrare. Poti opta insa si pentru placarea suprafetelor cu faianta sau lambriu de lemn, astfel incat sa obtii un aspect cat mai primitor la nivelul acestor camere.
O casa la tara merita intotdeauna sa fie reconditionata deoarece intoarcerea la linistea naturii este o senzatie pe care nu ai cum sa nu o iubesti. Amenajeaza asadar o casa astfel incat aceasta sa fie cat mai primitoare, iar in acest sens alege materiale cat mai calitative, din magazine specializate.