Opinii despre Brexit

In urma cu mai bine de patru ani, Marea Britanie a optat sa iasa din Uniunea Europeana. Parerile cu privire la Brexit raman impartite intre partile implicate accepta rezultatul vorului. Bineinteles, europeistii ar putea sa ceara un nou referendum sau sa isi doreasca un nou candidat pentru Uniunea Europeana. Cu toate acestea, sansele de a reusi acest lucru sunt de maxim 5%. In zilele noastre, veritabila problema este aceea de a intocmi o lista cu avantajele Brexitului atat pentru Londra cat si pentru Uniunea Europeana odata cu libertatea regasita anul acesta.

Chiar daca Regatul Unit a decis sa iasa din Uniunea Europeana, risca sa piarda relatiile comerciale cu Uniunea Europeana. Dat fiind faptul ca este vorba despre principala piata pentru Uniunea Europeana, o astfel de atitudine este extrem de riscanta pentu viitorul relatiilor.
Cu toate acestea, agresivitatea fiscala si simplitatea sunt in meniul Regatului Unit. Boris Johnson isi doreste sa recapete libertatea de actiune si stie foare bine cum sa faca acest lucru. Finantarea si digitalizarea sunt prioritare in acest sens. In ciuda consecintelor asupra economiei eurpene (pescari, fermieri, transport rutier, exportatori), Marea Britanie ramane pe pozitii, isi doreste cu orice pret sa iasa din Uniunea Europeana.

Uniunea Europeana este vanzatorul, Londra este cumparatorul
Cu toate acestea, o perioada de tranzitie pana la sfarsitul anului 2020 a fost instaurata pentru a se evita o schimbare brutala. La ora actuala, negocierile sunt inca in curs intre cele doua parti si nu par sa se incheie prea devreme. Regatul Unit a refuzat o extensie a perioadei de tranzitie dincolo de 31 decembrie 2020 si isi doreste sa scurteze negocierile, sa le incheie pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Citeste si:  Cum se calculeaza rentabilitatea unui produs: cheile pentru a-ti optimiza investitiile

Brexitul in Uniunea Europeana
Parerile sunt impartite intre Uniunea Europeana si Marea Britanie cu privire la Brexit. Cu toate acestea, Uniunea Europeana isi doreste sa continue negocierile pe o perioada mai lunga de timp pentru a crea una cord echilibrat. Londra a refuzat insa acest lucru. Boris Johson a tinut sa il previna pe Michel Barnier cu privire la iesirea din Uniunea Europeana fara un acord din cauza cerintelor nebune formulate de Bruxelles. Data de plecare a Marii Britanii este una sigura, a fost fixate pentru 31 decembrie 2020. In mod legal, aceasta data nu se poate schimba.

Uniunea Europeana si Brexit
In orice caz, eurocratii isi scot in evidenta ideologia politica si nu par sa tina prea tare cont de locurile de munca si de economie.
Odata cu Grecia sau Italia, am putut vedea de aproape atitudinea Bruxelles vis-à-vis de acest subiect. Drept urmare, nimic nu se va schimba in legatura cu iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. Drept urmare, strategia lui Boris Johnson consta, inainte de toate, de a miza pe competivitate internationala, pe dereglare, pe dinamism economic si pe atractivitatea talentelor.
Vom vedea in cateva saptamani care va fi deznodamantul acestui subiect care este de mai multa vreme pe buzele tuturor, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Citeste si:  Sfaturi financiare de la Robert Kiyosaki
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment