Bursă de tranzacționare de criptomonede, investigată de autorități

Un număr tot mai mare de utilizatori ai platformei de tranzacționare WEX au depus în ultimele zile plângeri la poliție, reclamând o înșelătorie. Utilizatori din întreaga lume reclamă activitățile suspecte de tranzacționare de pe platformă, dar şi blocarea portofoliilor. Totul începea undeva la mijlocul lunii iulie a acestui an, în ziua de 11 iulie, atunci când bursa WEX oferea un raport Bitcoin/USD de aproape 9.000 de dolari, asta deşi media pieței, la acel moment, era de sub 6.400 de dolari.

Valoarea Bitcoin a continuat să fie una cu mult peste valoarea pieței, chiar şi după tranzacții constante la valoarea de 9.000 de dolari. Anomalii au fost remarcate şi la tranzacționarea USDT/USD, acolo unde, deşi cota trebuia să fie de 1:1, dolarul era tranzacționata prețul de 1.30 USD.

Deşi achiziția şi vânzarea de Bitcoin la valoarea amintită ar fi putut părea o excelentă afacere, mulți au privit cu teamă această oportunitate, considerând că la mijloc ar putea fi o manipulare deliberată. Pentru cei care au ales să realizeze investiții în Bitcoin la prețurile amintite, bursa WEX are o surpriză: blocarea portofoliilor. Utilizatorii nu pot retrage fonduri, cei de la WEX invocând în acest caz un blocaj cauzat de activități de întreținere a platformei. În ciuda celor spuse de aceștia, în continuare este permisă depunerea de fonduri, lucru care nu ar fi trebuit să fie posibil, în condițiile enunțate.

Citeste si:  Dictionar de criptomonede

WEX este asociat cu BTC-e, platforma de tranzacționare fondată în anul 2011 şi închisă de către o decizie a autorităților americane, cinci ani mai târziu. BTC-e a fost amendat cu 110 milioane de dolari, din cauza neregulilor şi a nerespectării legislației, fapt ce a dus la închiderea site-ului.

Dmitrii Vasilev, cel ce deține la acest moment platforma WEX, ar urma să vândă site-ul, acesta fiind şi motivul blocajelor, conform unor rapoarte ale serviciilor de presă din Rusia. Cel care va achiziționa bursa WEX este ucraineanul Dmitry Khavchenko. Acesta a declarat că actele au fost deja semnate iar banii transferați în contul lui Vasilev. Cu toate acestea, Vasilev este în continuare listat ca proprietar, conform Autorității de Contabilitate și de Reglementare Corporativă din Singapore, unde este înregistrată WEX.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment