Daca ai obosit sa te asezi la birou si sa nu te mai ridici 8 ore, daca nu mai vrei sa lucrezi pentru altii si ai de mai multa vreme o idee in cap care mai trebuie doar concretizata, atunci treci la urmatoarea etapa din viata ta, deschide-ti o afacere.
Instructiuni
Ia decizii. Stabileste daca esti pregatit atat pentru dificultati cat si pentru esecuri, daca esti dispus sa iti investesti intreaga energie si timpul liber afacerii tale. Imagineaza-te in locul altei persoane si pune-ti urmatoarea intrebare: vrei sa ai un partener de afaceri? Daca raspunsul la aceasta intrebare este Da, atunci poti continua aceasta calatorie fara griji.
Fa un plan de afaceri. Trebuie sa intelegi in mod clar in ce secventa ta afli. Te sfatuim sa efectuezi un studiu de marketing pentru a sti ce ii intereseaza pe potentialii clienti, care sunt cele mai populare lucruri din ceea ce tu ai de oferit. Intereseaza-te in egala masura de concurenta si gandeste-te sa vii cu ceva ce ei nu au.
Alege-ti startul cu grija. Exista mai multe optiuni in acest caz. Un program de sustinere si de finantare pentru micile companii, program care te va ajuta sa profiti de o multime de avantaje precum achizitionarea de echipament.
Poti incepe de la zero, fara niciun fel de ajutor. Este optiunea cea mai lunga si cea mai dificila, mai ales daca nu ai avut pana acum de-a face cu acest domeniu. Trebuie sa cantaresti bine toate riscurile, sa gasesti oportunitati pentru a atrage investitorii. Ar trebui sa fii pregatit sa iti cheltui capitalul de pornire si, eventual sa fii constient de faptul ca ai putea avea nevoie de un imprumut la un moment dat.
Poti cumpara o afacere. In acest caz ai deja ideea, locatia sau chiar si personalul si furnizorii. Poti achizitiona o franciza daca bugetul iti permite acest lucru.
Sursa: https://fr.lovestheteam.com/business/3748-sovety-dlya-nachinayuschih-biznesmenov.html