Conform analistilor de la Bithumb, increderea va reveni pe piata crypto in 2023 din trei motive

Cercetatorii de la bursa sud-coreeana Bithumb au prezis ca increderea va reveni pe pietele criptografice anul viitor – si au citat trei motive cheie in spatele concluziei lor.

Bursa, una dintre cele mai mari din tara, are un departament dedicat de analiza si cercetare, Bithumb Economic Research Institute, care este responsabil pentru examinarea tendintelor pietei.

Potrivit Business Post, raportul Cryptoasset Policy Outlook 2023 al institutului contine o serie de previziuni privind viitorul apropiat al pietelor cripto, in timp ce politicienii pregatesc un nou set de reglementari pentru acest sector.

Iata care sunt motivele care stau la baza optimismului cercetatorilor pentru anul viitor.

Procesul intentat de Ripple impotriva Securities and Exchange Commission (SEC) s-a incheiat

Potrivit analistilor, solutionarea procesului Ripple impotriva SEC va fi unul dintre evenimentele cheie ale anului 2023 pe scena criptografica. Avand in vedere pozitia dominanta a SUA pe piata criptografica, incheierea cazului va fi o piatra de hotar pentru acest sector.

In cazul unei victorii a SEC, cercetatorii au prezis ca un numar mare de criptoactive cu capitalizare mare ar intra sub jurisdictia SEC. Acestia au adaugat ca este probabil ca SEC sa fie mai putin ingaduitoare in abordarea reglementarii decat Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Pe de alta parte, o victorie pentru directorii Ripple ar asigura ca normele SEC nu se aplica majoritatii token-urilor, au mentionat acestia. Cu toate acestea, o intelegere extrajudiciara ar putea duce la un impas.

Citeste si:  Ripple: merita sau nu sa investesti in aceasta criptomoneda?

Provocari juridice in SUA

Cercetatorii au declarat ca nu este foarte „realist” sa ne asteptam ca Congresul sa adopte vreunul dintre proiectele de lege legate de criptomonede care au fost propuse in Camera inainte de sfarsitul sesiunii actuale (3 ianuarie). Dupa aceasta data, toate proiectele de lege existente vor fi abrogate, au precizat acestia.

Aceasta inseamna ca legiuitorii vor trebui, in esenta, sa inceapa de la zero atunci cand vine vorba de reglementarea cripto in 2023. Si daca legislatorii nu se vor descuraja, provocarile vor continua atunci cand republicanii vor prelua controlul asupra Camerei. Democratii vor avea o majoritate subtire in Senat dupa alegerile de la mijlocul mandatului de luna trecuta.

Unii observatori spun ca este de asteptat sa existe blocaje, iar altii au avertizat ca ar putea fi o problema.

Reglementari mai stricte in Coreea de Sud

In timp ce prabusirea FTX va deveni probabil un moment de cotitura pentru industria criptografica din SUA, este un eveniment care a lasat cele mai multe companii sud-coreene de criptomonede relativ nevatamate. Punctul de cotitura al Coreei de Sud a avut loc cu cateva luni inainte de fiascoul FTX – a fost „incidentul Terra/Luna”.

In timp ce incercarile procurorilor de a da de urma lui Do Kwon si de a aresta directorii Terraform Labs au esuat pana acum, sute de investitori furiosi ai Terra cer dreptate – iar Seulul vrea sa evite repetarea prabusirii dezastruoase a pietei din luna mai.

Citeste si:  Planul taxării criptomonedelor: ANAF şi fuga după fonduri

Sursa: https://fr.cryptonews.com/news/selon-les-analystes-de-bithumb-la-confiance-reviendra-sur-les-marches-cryptos-en-2023-pour-trois-raisons.htm

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment