De la 1 iunie Google elimina facilitatea prin care se pastreaza in mod gratuit un numar nelimitat de poze

Stocarea nelimitata si gratuita oferita de aceasta aplicatie extrem de populara de salvare a pozelor si clipuri video va inceta in curand. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a nu te trezi blocat/a.

Gata cu epoca abudentei in care puteam copia oricate imagini ne doream in aplicatia Google Photos. Acest adapost digital, folosit de peste 1 miliard de utilizatori, va continua sa aspire in mod automat pozele si clipurile video a persoanelor care o foloseste si care o instaleaza pe smartphone-uri. Insa, incepand cu data de 1 iunie, va avea loc un lucru nu tocmai placut: orice poza noua sau orice clip video nou va fi stocat intr-un spatiu de stocare alocat de 15 GB, spatiu care se poate extinde platind un abonament. Pentru a face aceasta tranzitie cat mai usoara cu putinta, Google urmeaza sa faca unele verificari inainte de aceasta data.

Rezerva de 15 GB de stocare gratuita de poze si de clipuri video este destul de generoasa, poate contine cateva mii de imagini. Daca folosesti si tu GooglePhotos poti verifica spatiul ramas de stocare la urmatoarea adresa: https://one.google.com/u/0/storage.

Drept urmare, totul depinde de cantitatea de imagini pe care le produci lunar. Toate imaginile existente actualmente in Google Photos vor putea fi stocate in cotninuare gratuit in aplicatie, daca nu depasesc limita de 15 GB. In cazul pasionatilor de poze, a celor care fac zilnic cateva zeci de poze acest spatiu este cam mic.

Citeste si:  Sfaturi financiare de la Robert Kiyosaki

Google iti va oferi o estimare a timpului ramas pana la umplerea spatiului alocat de 15 GB datorita unei unelte online extrem de eficiente. Daca vrei sa confirmi aceasta estimare facand tu insuti un calcul trebuie sa stii ca 1 GB poate adaposti in jur de 300 de poze sau 12 minute de video. Cei care nu exagereaza cu pozele se vor bucura de aceasta stocare minim 3 ani.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment