Munceste Mult dar Inteligent!

Atunci cand vine vorba despre raportul dintre munca si rezultate opiniile se impart in doua mari categorii. Unii care spun ca pentru a obtine un succes de durata trebuia sa trudesti din greu, zi de zi, iar altii care spun ca nu trebuie sa muncesti mult insa trebuie sa muncesti inteligent.

Ambele opinii au argumentele lor insa adevarul este undeva la mijloc.  Fara indoiala ca marile succese se obtin muncind inteligent dar in acelasi timp, muncind din greu. Iata mai jos cum poti munci mult dar intr-un mod inteligent.

Fii receptiv la schimbari

Nu fugi de noutati, de schimbarile tehnologice si de ultimele tendinte. Integreaza noile schimbari si foloseste-te de ele in munca ta. Nu ramane in urma pentru ca ceilalti nu stau pe loc. Trebuie sa tii pasul cu competitorii tai altfel risti sa ramai un inapoiat neadaptat.

Cauta parghiile

Cauta parghiile sau scurtaturile care te ajuta sa arzi anumite etape consumatoare de timp si energie. Parghiile pot fi timpul si/sau banii altor oameni. Nu cauta sa faci totul de unul singur pentru ca e foarte greu sa fii bun la toate si sa mai ai si energia necesara pentru a te ocupa de toate aspectele. Acorda sarcini diferite unor oameni diferiti, astfel vei economisi timp si vei obtine niste parghii foarte puternice. In afaceri principalele parghii sunt timpul altor oamenii si banii altor oameni. Reflecteaza putin.

Citeste si:  Opinii despre Credius

Planifica viitorul

Marii jucatori de sah sunt tot timpul cu o mutare inaintea adversarului. Incearca sa fii si tu la fel! Intocmeste-ti un plan, ajusteaza-l si tine-te de el. In acelasi timp fii prevazator, pune raul inainte si cauta solutii pentru obstacolele ce s-ar putea ivi pe parcurs. Nu juca precum “surda in hora” ci urmareste-ti planul pentru a-ti atinge obiectivele impuse.

Invata mereu

Citeste tot ce prinzi referitor la domeniul tau si invata din propriile greseli sau din greselile altora. Documenteaza-te de pe internet sau de la biblioteca, nu te rezuma la ce stii deja si acumuleaza mereu informatie, astfel iti vei creste considerabil sansele de a reusi in ceea ce faci. Educa-te mereu si investeste in educatia ta!

Nu te opri aici

Cauta mereu sa descoperi secretele lumii care te inconjoara. Invata si asimileaza noi cunostinte pentru ca lumea nu sta pe loc iar tu nu vrei sa ramai in urma. Munceste din greu dar fa-o intr-un mod cat mai inteligent, doar astfel iti poti maximaliza succesul.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment