De ce Generatia Z ar trebui sa devina cea mai bogata generatie din istorie

Din cauza bogatiei enorme acumulate de generatia „baby boomer”, care este acum pensionata sau pe cale sa se pensioneze, activele precum investitiile si proprietatile ar trebui sa fie transmise generatiei Z in urmatorii zece pâna la douazeci de ani.

Te vei rostogoli in aur in urmatorii câtiva ani? Daca ai intre 13 si 28 de ani, ai putea fi. Potrivit unui raport publicat de analistii de la Bank of America si preluat de TF1 Info duminica, 23 martie, persoanele nascute intre 1997 si 2012 ar putea deveni cele mai bogate in urmatorii aproximativ zece ani. Intrucât generatia „baby boomer”, nascuta intre 1946 si 1964, a iesit la pensie sau este pe punctul de a iesi la pensie, averea acumulata de aceasta generatie, estimata la aproape 36.000 de miliarde de dolari pâna in 2030 si apoi la peste 74.000 de miliarde pâna in 2040, ar putea profita generatiei Z.

Aceste cifre iau in considerare „valoarea globala a activelor detinute colectiv” din intreaga lume, inclusiv mosteniri, investitii si proprietati. „Vom ajunge, desigur, sa le transmitem la un moment dat celor care vin dupa noi, care vor fi astfel cea mai bogata generatie din istoria economica a omenirii”, asigura Pascal Perri, editorialistul economic al LCI.

67% dintre cei din Generatia Z recunosc ca fac minimul la locul de munca

Cu toate acestea, acest transfer de bogatie intre generatia baby boomers si generatia Z ar putea avea efecte daunatoare, potrivit studiului. Aceasta din urma este susceptibila sa devina „una dintre cele mai perturbatoare economii, piete si sisteme sociale”, in special din cauza modelelor sale de consum, a noilor obiceiuri de economisire si a relatiei sale cu munca. Intr-adevar, in timp ce mai mult de trei sferturi dintre persoanele active considera ca munca are un impact pozitiv asupra vietii lor, 67% dintre membrii generatiei Z sustin ca la locul de munca fac strictul necesar sau „fac ceea ce trebuie facut, dar nu mai mult”.

Citeste si:  Biciclete electrice Kawasaki pentru pasionații de MTB

Are munca un impact negativ asupra sanatatii lor mentale, psihologice si fizice? Da, pentru 38% dintre persoanele active intervievate, iar aceasta cifra creste la 53% in categoria generatiei Z. De asemenea, 54% dintre acestea recunosc ca sunt stresate aproape zilnic.

 

 

Sursa: https://www.capital.fr/votre-argent/pourquoi-la-generation-z-devrait-devenir-la-plus-riche-de-lhistoire-1510852

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment