Cum alegi preparatele pe care urmează să le consumi într-un restaurant de lux?

În cazul în care ești un gurmand, cu siguranță îți dorești să mănânci la cele mai bune restaurante posibile. Domeniul culinar a devenit o adevărată artă, iar cei care activează în acest sector încearcă să ofere experiențe inedite clienților.

Când ajungi într-un restaurant de lux, vei observa din prima că totul arată altfel decât până acum. Atenția pentru detalii este foarte importantă, iar ospătarii vor încerca să îți îndeplinească fiecare dorință.

Unul dintre elementele care ies în evidență într-o locație premium este modul în care preparatele sunt prezentate clienților. Într-o astfel de locație ai posibilitatea să îți alegi băuturile pe care le vei consuma, sau chiar sa le degusti, acestea fiind expuse într-o vitrină frigorifică.

În general, produsele din alcool sunt împărțite pe sectoare, fără a fi amestecate. Ca și client ai posibilitatea să vezi fiecare tip de băutură, să te consulți cu barmanul și să îi indici acestuia modul în care dorești sa iti prepare cocktail-ul sau sa iti pregateasca taria.

Același stil se aplică și în cazul barurilor de lux sau celor cu specific național. Vei avea parte de adevărate degustări din partea casei. Băuturile îți vor puse la dispoziție, în general împreuna cu un aperitiv și vei putea alege ceea ce este pe gustul tău.

Citeste si:  Recomandari pentru ingrijirea pielii uscate

Mai mult, există un număr tot mai mare de locații de lux care oferă clienților serviciul de live cooking show. În cadrul acestora vei avea ocazia să te bucuri de un adevărat spectacol culinar. Bucătarii vor găti mâncarea în fața ta și aceasta îți va fi servită imediat. Astfel, vei îmbina experiența bauturilor alcoolice rafinate cu a mancarii delicioase.

Cel de al doilea aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când mănânci la un restaurant de lux este modul în care se face servirea. În aceste locații se respectă reguli specifice de servire, de la care nici un ospătar nu se va abate.

Astfel, pentru fiecare tip de mâncare comandat vei primi tacâmuri diferite, speciale pentru acel fel. Nu ar trebui să te mire dacă lângă pește ți se aduce un bol cu apă și lămâie în care să te speli pe degete sau dacă ospătarul se oferă să îți dezoseze carnea.

În cazul fripturilor de vită și de porc, vei putea observa că tot mai multe restaurante servesc aceste preparate pe un platou încins sau într-o tigaie speciala în care carnea continua să se gătească. Astfel, preparatul se va menține cald și te voi putea bucura de acesta pe întreg parcursul mesei.

Citeste si:  Polaris RZR S 1000 EPS ’21 – Un SXS de mare putere

Nu în ultimul rând, dacă ești pasionat de fine dining poți să te delectezi cu preparatele secundare pe care le oferă un restaurant de lux. Vei vedea că aceștia au în meniu un număr mare de produse pe care nu le întâlnești în mod obișnuit la un local.

Dacă nu ești sigur ce are în componență un preparat, solicită ajutorul ospătarului care va fi fericit să îți descrie produsul. Mai mult, în meniu vei vedea o explicație detaliată a componentelor unui preparat și uneori chiar și a modului de gătire a acestuia.

Nu ar trebui să te temi să încerci produse noi, chiar dacă nu le-ai mai gustat până acum. Cel mai probabil vei avea parte de o experiență gastronomică de neuitat. Produse precum anghinarea, trufele, scoicile Saint Jacques, vită Wagyu sau altele sunt considerate adevărate delicatese, pe care nu ai ocazia să le guști în fiecare zi.

În momentul de față, sectorul HoReCa se află în continuă dezvoltare în țara noastră. Din păcate, restaurantele au avut de suferit foarte mult în perioada pandemiei, dar majoritatea dintre acestea au reușit să se redreseze.

Până acum aproximativ 10 ani, fine dining-ul nu era apreciat în România și existau un număr redus de restaurante de lux, la care puteai să mănânci delicatese. În ultimii ani însă, mai ales în orașele mari, au apărut un număr semnificativ de astfel de locații care oferă preparate speciale.

Citeste si:  CFMOTO 650GT ABS – Jucăria ta pe două roți

De asemenea, tot mai mulți români aleg să opteze pentru mâncare mai bună și urmăresc să aibă parte de experiențe unice. Astfel, fenomenul este în creștere și este de așteptat că în următorii ani să crească numărul de restaurante premium din țara noastră.

În această perioadă dificilă din punct de vedere financiar, este recomandat să susținem afacerile din HoReCa cu capital românesc și care promovează produsele locale. Există o multitudine de preparate culinare românești de excepție, pe care vei fi încântat să le încerci.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment