Cum sa incepi sa investesti in actiuni in 2024

Pentru a tranzactiona actiuni, trebuie sa iti stabilesti obiective clare de investitii, sa stabilesti suma pe care o poti investi, sa decizi cat risc poti tolera, sa alegi un cont la un broker care sa corespunda stilului tau de tranzactionare, sa iti finantezi contul de actiuni si sa incepi sa tranzactionezi.

Acesta poate fi un mod puternic de a-ti creste averea in timp. Acest ghid al incepatorului te conduce prin pasii esentiali pentru a investi in actiuni. Indiferent daca ai mii de dolari pusi deoparte sau daca poti investi o suma mai modesta de 25 de dolari pe saptamana, hai sa incepem.

Pasul 1: Stabileste obiective clare de investitii

Incepe prin a-ti preciza obiectivele financiare. Obiectivele clare iti vor ghida deciziile de investitii si te vor ajuta sa ramai concentrat. Ia in considerare atat obiectivele pe termen scurt, cat si pe termen lung, deoarece acestea iti vor afecta strategia de investitii.

S-ar putea sa ai obiective pe termen scurt, cum ar fi economisirea pentru o casa sau o vacanta, sau obiective pe termen lung, cum ar fi asigurarea unei pensii confortabile sau finantarea educatiei unui copil. Obiectivele tale depind de etapa de viata si de ambitiile tale. Investitorii mai tineri tind sa se concentreze mai mult pe crestere si pe acumularea de avere pe termen lung, in timp ce cei mai aproape de pensionare prefera de obicei generarea de venituri si conservarea capitalului. Cu cat esti mai precis, cu atat mai bine.

Citeste si:  Sfaturi pentru a deveni cel mai bun antreprenor

Pasul 2: Determina cat de mult iti poti permite sa investesti

Pentru a stabili cat de mult iti poti permite sa investesti in actiuni, este nevoie de o evaluare clara a finantelor tale. Acest pas te ajuta sa te asiguri ca investesti in mod responsabil, fara a-ti pune in pericol stabilitatea financiara.

Pasul 3: Determina toleranta la risc si stilul de investitie

Intelegerea tolerantei tale la risc este o piatra de temelie a investitiilor. Aceasta te ajuta sa te aliniezi nivelul de confort cu incertitudinile inerente ale pietei bursiere si cu obiectivele financiare.

Pasul 4. Alege un cont de investitii

Ti-ai stabilit obiectivele, riscul pe care il poti tolera si cat de activ vrei sa fii ca investitor. Acum, este momentul sa alegi tipul de cont pe care il vei folosi. Fiecare are propriile caracteristici, beneficii si dezavantaje. In plus, tipul de cont pe care il alegi poate avea un impact major asupra situatiei tale fiscale, optiunilor de investitii si strategiei generale. Va trebui sa compari diferiti brokeri pentru a gasi contul de investitii potrivit pentru tine.

Pasul 5: Alimenteaza-ti contul de actiuni

In aceasta etapa, ai ales un broker care corespunde obiectivelor si preferintelor tale de investitii sau care este pur si simplu cel mai convenabil. De asemenea, ai decis daca deschizi un cont cash, care te obliga sa platesti integral investitiile, sau un cont in marja, care iti permite sa te imprumuti atunci cand cumperi titluri.

Citeste si:  Ce costuri implica scoala de soferi

Dupa ce ai ales o casa de brokeraj si un tip de cont, iti vei deschide contul. Acest lucru presupune furnizarea informatiilor tale personale: adresa, detaliile privind locul de munca si datele financiare. Acest lucru nu ar trebui sa iti ia mai mult de 15 minute.

Pasul 6: Alege actiunile

Chiar si investitorii experimentati se lupta cu alegerea celor mai bune actiuni. Incepatorii ar trebui sa caute stabilitatea, un istoric solid si potentialul de crestere constanta. Rezista tentatiei de a paria pe actiuni riscante, in speranta unui castig rapid. Investitiile pe termen lung se fac mai ales lent si constant, nu rapid si pripit.

Pasul 7. Invata, monitorizeaza, revizuieste

Investitorii de succes descopera sfaturi si strategii in fiecare zi care trece. Pe masura ce piata bursiera se schimba, va fi esential sa ramai la curent, sa revii la pasul 1, sa iti revizuiesti obiectivele etc.

Sursa: https://www.investopedia.com/articles/basics/06/invest1000.asp

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment