Afla ce costuri implica scoala de soferi

Cea mai buna perioada in care te poti inscrie la scoala de soferi este spre sfarsitul iernii. Pana la venirea primaverii te poti pregati si poti invata pentru scoala temeinic accesand site-ul https://chestionareauto.ro/ dupa care pe perioada primaverii poti da examenele.

   Categorii de permis si costul acestora

Categoria B

Este cea mai cautata categorie iar ofertele pentru aceasta pornesc de la 1000 de lei si pot ajunge pana la 2200 lei. Diferenta este data de tipul de masina pentru care opteaza candidatul.

Categoria A

Toate persoanele  care isi doresc permis pentru categoria AM, A1,A2,A vor trebui sa achite o anumita taxa care poate varia intre 1000 de lei si 1400 de lei.

Categoria D

Categoria D este cea pentru profesionisti iar taxele de scolarizare pot varia, daca ai permis de categoria B atunci trebuie sa achiti 5000 de lei, daca ai permis de categoria C sau D1 cu o vechime mai mica de 1 an trebuie sa achiti 2300 lei si daca ai permis de conducere de categoria C sau Da cu o vechime mai mare de 1 an trebuie sa achiti 2200 lei.

Categoria C, CE

Pentru persoanele care doresc sa obtina permisul pentru categoria C sau CE taxele sunt urmatoarele: 3100 lei atunci cand persoana poseda categoria B cu o vechime sub un an, 3000 de lei atunci cand persoana poseda un permis categoria B cu o vechime mai mare de un an.

Citeste si:  Investitii in fonduri mutuale sau in actiuni?

Ca sa te poti inscrie in scoala de soferi trebuie sa ai 18 ani indepliniti  si sa nu ai condamnari pentru infractiuni de circulatia pe drumurile publice sau cu privire la furtul unui autovehicul, infractiuni de omor, de lovire sau de vatamare cauzatoare de moarte sau de talharie.

Pentru categoria B trebuie sa ai pregatit un dosar cu urmatoarele acte: fisa medicala care trebuie sa fie eliberata de policlinica cu care scoala de soferi colaboreaza, fisa de scolarizare, aviz psihologic, cazier judiciar, doua fotografii tip permis de conducere, copie dupa BI sau CI pe format A4, chitanta CEC pentru achitarea taxei de examen auto si fisa evidneta ore de conducere.

Ca sa poti promova examenul auto trebuie sa dai dovada de seriozitate si de implicare. Cu cat te pregatesti mai intens cu atat vei asimila mai multe informatii.

Pe parcursul scolii de soferi vei invata cum sa conduci o masina cat si regulile de circulatie. Trebuie sa faci cat mai multe chestionare auto ca sa asimilezi toata informatia de care ai nevoie. In plus trebuie sa te odihnesti foarte bine ca sa ai siguranta ca vei promova examenul mult mai usor.

Daca nu studiezi si daca nu iti dai interesul atunci cand esti la volan nu ai cum sa promovezi examenul si sa obtii permisul auto. Cu cat esti mai concentrat si iti dai mai mult silinta in tot ceea ce faci cu atat vei avea parte de permisul auto mult mai repede.

Citeste si:  Sfaturi pentru investitii imobiliare

Oamenii trebuie sa acorde importanta modului in care se pregatesc in scoala auto. Cu cat inveti mai mult cu atat sansele de reusita vor fi mai mari.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment