Ești fotograf profesionist și mergi des la nunți, botezuri și alte evenimente, organizate în interior, dar și în natură? Fotografia este hobby-ul tău, călătorești des și îți place să imortalizezi fiecare moment?
Indiferent de caz, un lucru este sigur: îți dorești să ai grijă de aparatura ta, să o menții funcțională cât mai mult timp și să eviți problemele cauzate de uzură sau mici accidente.
Urmează sfaturile de mai jos pentru a-ți menține aparatul foto în cea mai bună stare, indiferent de contextele în care îl folosești!
Rezumat:
1. Folosește o geantă specială pentru transport
Orice fotograf, fie el amator sau profesionist, trebuie să investească într-o geantă foto pentru protejarea aparatului foto, special creată pentru siguranța acestuia.
Gențile sau rucsacurile foto sunt confecționate din materiale rezistente și sunt prevăzute cu perne de protecție la interior. În plus, datorită compartimentării speciale, orice aparat /obiectiv va sta în poziție perfectă, ferit de impact și eventuala deteriorare.
2. Folosește o husă din neopren
Dacă geanta/rucsacul foto este prea mare pentru atunci când mergi la un eveniment, poți apela cu încredere la o husă din neopren care îți învelește perfect aparatul foto fără să fie voluminoasă.
Aceasta se mulează perfect pe cameră și o protejează atunci când nu o folosești, în pauzele de fotografiat, pe durata transportului dintr-un loc în altul și nu numai.
3. Utilizează o carcasă de protecție din silicon
În cazul în care îți dorești ca aparatul tău de fotografiat să fie protejat împotriva loviturilor și zgârieturilor chiar și în timp ce îl folosești, o carcasă din silicon este ideală. Aceasta se mulează pe corpul camerei, protejând excelent materialul.
Carcasa îți permite să folosești butoanele și să accesezi bateria și cardurile de memorie, astfel că este perfectă în orice context, chiar și atunci când folosești intensiv aparatul foto.
Carcasa din silicon este recomandată mai ales atunci când fotografiezi în mulțimi de oameni sau în natură, unde nisipul sau pietrișul pot zgâria aparatura.
4. Investește într-un hard case
Spre deosebire de celelalte accesorii de mai sus, o cutie cu suprafața dură îți poate proteja aparatura cu un grad maxim de siguranță, mai ales atunci când transporți aparatul foto și obiectivele pe distanțe lungi, cu mașina, avionul sau alte mijloace.
Așadar, dacă ai un drum lung de făcut sau urmează să iei cu tine camera la o ședință foto, un hard case poate fi produsul perfect care să îți protejeze bunurile de valoare.
5. Protejează-ți obiectivele cu ajutorul tocurilor
Nu numai corpul aparatului foto poate fi deteriorat, ci și obiectivele pe care le folosești. Acestea sunt la fel de valoroase, așa că este important să te asiguri că și ele sunt protejate, indiferent de locul în care mergi să faci fotografii.
Cea mai simplă metodă este să folosești tocuri speciale pentru obiective, fie sub formă de cutie cilindrică, fie sub formă de săculeți. Ambele variante sunt confecționate din nylon sau alte materiale foarte rezistente, așa că nu va mai trebui să-ți faci griji cu privire la zgârieturi.
Este de preferat să ții obiectivele în săculeți și tocuri atunci când le dorești la îndemână, iar pe timpul transportului, să le pui într-o geantă sau într-o cutie dintre cele recomandate mai sus. Chiar dacă săculeții protejează împotriva micilor semne, impactul în cazul loviturilor nu va fi atenuat suficient de bine.
Acestea fiind spuse, indiferent dacă ești fotograf profesionist sau pasionat, aplică sfaturile de mai sus și investește într-un kit de protecție. Astfel, te asiguri că aparatura ta valoroasă va rezista impecabil în timp fără semne de uzură sau chiar defecțiuni tehnice.