Centrala pe lemne cu gazeificare: Potrivită sau nu pentru locuința modernă?

Când te gândești la centrale termice pe lemne, îți imaginezi, probabil, structuri mari de gazeificare, de dimensiuni industriale. Cu toate acestea, există o tendință tot mai mare de utilizare al acestui tip de combustibil pe bază de lemn în aplicații mai mici, cum ar fi încălzirea locuințelor.

Așadar, întrebarea rămâne: este o centrala pe lemne cu gazeificare, o sursa de incalizire cu putere termica potrivită pentru o locuință modernă? Rămâne să explorăm împreună avantajele și dezavantajele utilizării unei centrale termice pe lemne într-o locuință modernă și la final să decizi dacă un astfel de produs se potrivește cerințelor tale de climatizare.

Centrale termice pe lemne: ce sunt și cum funcționează?

centralagazeificare1

Centrala pe lemne cu gazeificare reprezintă o modalitate excelentă de a obține o putere termica optimă în interiorul locuinței tale. Principiul de ardere al unor centrale termice pe lemne cu gazeificare este următorul: lemnul arde într-o cameră închisă, care apoi își transferă căldura prin țevi sau direct în rezervoarele de apă.

Un sistem de încălzire prin centrale termice pe lemne cu gazeificare nu produce fum, întrucât rezultatul procesului de ardere este eliminat în exteriorul locuinței. Mai mult, procesul de ardere creează căldură, care este apoi transferată prin tuburi speciale în conductele de apă.

Deoarece aproape toate gazele și peletii din lemn ard în această cameră, fumul provenit de la substanțele chimice nocive este redus semnificativ, motiv pentru care aceste tipuri de produse reprezintă o alegere ingenioasă, cu o putere termica desăvârșită pentru locuințele moderne de astăzi.

Unde poți instala o centrala pe lemne cu gazeificare?

centralagazeificare2(1)

În cazul în care te întrebai dacă o centrală pe lemne cu gazeificare poate fi instalată oriunde, află că nu poți să dispui de un astfel de agent termic dacă locuiești la apartament. Întregul ansamblu este mult prea voluminos pentru un apartament, iar spațiul nu permite depozitarea unui șemineu sau o camera separată pentru instalarea propriu-zisă a unei centrale termice pe lemne cu gazeificare. În plus, intervine și problema stocării lemnelor.

Citeste si:  Două ATV-uri entry-level, ideale pentru nou veniții în lumea off-road

Tocmai de aceea, dacă îți dorești un sistem de gazeificare, este absolut necesar să îl instalezi într-o casă, acolo unde spațiul nu reprezintă o problemă, iar depozitarea principalului combustibil este posibilă.

Eficiența dată de gazeificare este unul dintre motivele pentru care aceste tipuri de centrale termice pe lemne sunt atât de populară astăzi. Este nevoie doar de o cantitate rezonabilă de combustibil, anume lemne și reușește să încălzească fără probleme locuința.

Avantajele și dezavantajele unor centrale termice pe lemne cu gazeificare

centralapelemnecugazeificare3

Folosirea unui cazan de gazeificare pe lemne economisește mulți bani, iar costul este mai mic decât al altor surse termice de pe piață. Prin urmare, este una dintre modalitățile rentabile de a opta pentru încălzirea unei locuințe. Cu toate acestea, cu fiecare sistem de încălzire, vei găsi numeroase beneficii, dar și dezavantaje, iar niște centrale termice pe lemne cu gazeificare nu fac excepție de la această regulă.

Avantajele centralei termice pe lemne cu gazeificare

O centrală pe lemne cu gazeificare reprezintă o opțiune rentabilă, întrucât este alimentată din compuși de lemn și are un preț competitiv din punct de vedere economic în comparație cu alte surse de combustibil care sunt utilizate în scopuri de încălzire.

Prețul în lei pe peletii din lemn nu variază, astfel costurile sunt stabile. Din acest motiv, centrală pe lemne cu gazeificare rămâne o opțiune rentabilă care economisește o mulțime de bani și este unul dintre cele mai cumpărate produse de încălzire.

Citeste si:  Husqvarna 701 Enduro: un dual sport bike pe care te poți baza în orice situație

Un alt avantaj al peleților de lemn este acela că pot fi depozitați cu ușurință, deoarece sunt alimentați cu ajutorul unui sistem automat. De altfel, este necesară o atenție minimă din partea utilizatorului, deoarece majoritatea centralelor pe lemne au un mecanism de auto-curățare.

Dezavantajele centralei termice pe lemne cu gazeificare

Unul dintre principalele dezavantaje ale unui cazan pe lemne este acela că necesită întreținere mai mult decât o centrală electrică. Sistemele de autocurățare sunt extrem de utile, însă pentru a păstra competența unui astfel de produs termic, este nevoie să întreții centrala în mod regulat.

Așa cum menționasem anterior, centralele pe lemne nu funcționează în spațiile mici. Astfel, dacă locuiți la apartament, ar fi bine să nu investiți într-un astfel de produs, fiindcă necesită spațiu pentru depozitare. De obicei, ele consumă spațiu și vor avea nevoie de o cameră de cel puțin 200 de metri cubi pentru a fi depozitate corespunzător.

Chiar dacă din punct de vedere financiar, vei reuși să faci adevărate economii, prețul inițial plătit pentru o centrala termica pe lemne este destul de mare în comparație cu o centrala electrică.

Accesorii necesare pentru montarea unei centrale termice pe lemne cu gazeificare

Pentru a te asigura că funcționarea centralei tale pe lemne este optimă, este nevoie să echipezi centrala termica cu câteva accesorii cu ajutorul cărora va funcționa fără probleme pentru ani de zile. Aceste produse sunt necesare pentru a oferi o garantie de funcționare a centralei tale în mod optim și pentru a simplifica timpul de instalare/întreținere.

Citeste si:  Camioane Scania de vânzare sau de închiriat - De ce să alegi camioane rulate pentru operațiunile tale?

Instalarea unei centrale termice presupune integrarea unor accesorii extrem de importante pentru funcționarea agentului termic. Printre aceste accesorii se numără: pompele de circulație, vasele de expansiune, acumulatoarele de căldură, sistemele de siguranță și un termostat.

Pompele de circulație asigură livrarea apei fierbinte în locuință, în timp ce vasele de expansiune au rolul de a regla nivelurile de presiune ale aerului și apei. Cât despre acumulatoarele de căldură, acestea stochează apa la o temperatură constantă, asigurând eficiența, durabilitatea și performanța centralei pe lemne. Termostatul reglează temperatura centralei, în timp ce sistemele de siguranță oferă o garantie că nu se vor produce accidente în timpul utilizării centralei.

Intră pe TotulPentruInstalatii.ro și alege centrala termică pe lemne cu gazeificare!

Ești în căutarea unui mod mai ecologic și mai economic de a-ți încălzi locuința? Arderea lemnului poate fi răspunsul pentru tine, întrucât lemnul este o resursă regenerabilă, iar o dată cu scăderea costului lemnelor, acesta devine o alegere din ce în ce mai populară pentru încălzirea locuințelor moderne.

Dacă dispui chiar și de propria sursă de lemn, poți economisi până și costurile de instalare. Așadar, dacă ești gata să faci trecerea la arderea lemnului, TotulPentruInstalatii.ro are soluția perfectă pentru tine – o gamă de centrale pe lemne cu gazeificare de înaltă calitate care te va ajuta să reduceți amprenta de carbon, menținând în același timp facturile de energie la un nivel minim.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment