Ce implica instalarea unei turbine noi?

O turbină valorifică energia cinetică a unui fluid și o transformă în mișcarea de rotație a dispozitivului propriu-zis. De aceea, este foarte utilă în generarea de energie electrică, în funcționarea motoarelor și în cadrul sistemelor de propulsie. Pe lângă asta, în funcție de domeniul în care este utilizată, fiecare tip de turbină are o construcție ușor diferită pentru a-și îndeplini sarcinile în mod corespunzător.

De exemplu turbinele pentru automobile mici, camioane, autocare, utilaje mari sau ambarcațiuni nu sunt la fel, chiar dacă au același principiu de funcțiune. Ca orice lucru mecanic de pe planetă asta, o turbină se poate defecta după o anumită perioadă din diferite cauze și atunci fie apelezi la o firmă de reparații turbine auto în București, fie îți cumperi direct una nouă.

Cu ce te ajută o turbină nouă

Majoritatea turbinelor se defectează din cauza scurgerilor de ulei și a depunerilor de funingine sau din cauza depunerile pe vane care pot bloca funcționarea, cauzând suprapresiune sau subpresiune. Un alt motiv pentru defectarea turbinelor este turația prea mare, sau, dimpotrivă, mersul subturat.

Atunci când îi dăruiești motorului o turbină nouă, ai anumite avantaje:

  • O turbina auto nouă ajută motorul sa producă mai multă putere;
  • Facilitează economia de combustibil și reduce emisiile de gaze;
  • Îmbunătățește performanțele mașinii și ajută motorul să se ducă în viteze mai mari mai ușor;
  • Reduce zgomotul de emisie și de evacuare, contribuind astfel la reducerea poluării fonice;
Citeste si:  Cinci accesorii care te scot în evidență în orice situație

Ce presupune montarea unei turbine noi

Durata și complexitatea procesului de instalare depind de mărimea și tipul de turbină. În orice caz, instalarea corectă a turbinei este extrem de importantă pentru buna funcționare a autovehiculului.

Înainte de orice, important este să diagnostichezi și identifici problema turbinei anterioare.

Ce te-a determinat să vrei să înlocuiești turbina cu una nouă, în prima instanță? Lipsa de putere a motorului, zgomotul produs în timpul mersului, sau poate fumul excesiv ori consumul prea mare de ulei? Se poate remedia la un mecanic, sau e o cauză pierdută?

Un specialist va identifica dacă nu cumva turbosuflanta este stricată din cauza unei lubrifieri necorespunzătoare, a uleiului contaminat sau a temperaturii prea mari din motor.

Dacă ai ajuns la concluzia că trebuie schimbată de tot, consultă-te cu specialistul pentru a alege exact turbosuflanta și turbina potrivite pentru autovehiculul tău. În caz contrar, motorul poate fi grav avariat.

În continuare, procesul de montare și instalare a unei turbine noi cuprinde cel puțin următoarele etape generale:

  1. Demontarea vechii turbine
  2. Verificarea și curățarea filtrul de la țeava care alimentează turbina cu ulei, adesea cauza defecțiunii; totodată, înainte de instalarea turbosuflantei, mecanicul trebuie să se asigure că toate furtunurile de aer sunt curățate și nu prezintă fisuri. În caz contrar, ai nevoie de unele noi;
  3. Montarea unei turbine cu grijă, acordând o atenție sporită mai ales garniturilor și zonelor de prindere a țevii de ulei; foarte important în acest caz este să se utilizeze conducte de tur și retur noi;
  4. Schimbarea uleiului și a filtrului de ulei și de aer, curățarea intercoolerului pe interior și a EGR-ului; este obligatoriu să se folosească filtre noi de aer și de ulei, deci adaugă și aceste aspecte pe lista de cheltuieli;
  5. La final, se amorsează pompa de ulei acționând demarorul câteva secunde fără ca motorul să pornească, iar ulterior se pornește motorul. Dacă mecanicul observă pierderi de ulei sau de aer, înseamnă că ceva este în neregulă și trebuie inspectată din nou întreaga instalație
Citeste si:  Start- up: cateva modalitati prin care iti poti finanta proiectul

Un lucru foarte important pe care trebuie să-l reții este că, în cazul în care nu te pricepi singur la aceste operațiuni, asigură-te că diagnosticarea turbinei și a turbosuflantei și ulterior schimbarea lor se face într-un service autorizat, de către profesioniști. La fel de important este ca service-ul să-ți poată elibera documente de expertiză cât mai detaliate.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment