3 criterii importante de alegere a mașinii de șlefuit

Mașina de șlefuit este o unealtă esențială de pe raftul oricărui meșter sau pasionat de lucrările DIY. Aceasta îți oferă o serie de avantaje, în mod special dacă lucrezi în domeniul tâmplăriei. Chiar dacă în momentul în care auzi de mașina de șlefuit te gândești la lemn, aceasta poate să finiseze mai multe tipuri de materiale, iar criteriile după care o alegi pe cea mai bună trebuie să se concentreze și pe acest detaliu.

Iată câteva dintre lucrurile pe care să le iei în considerare când alegi o mașină de șlefuit pentru nevoile tale:

1.  În funcție de tipul mașinii de șlefuit

Înainte de a trece la cumpărături, trebuie să știi care sunt tipurile de mașini de șlefuit existente pe piață și cum se categorisesc în funcție de folosință:

Mașina de șlefuit orbitală

Acest tip de mașină de șlefuit este versatilă și poate finisa o diversitate de materiale. De asemenea, este usor de folosit atât pentru suprafețe plane, cât și pentru cele curbate. Mașina de șlefuit orbitală îti oferă libertate și flexibilitate, motiv pentru care este ideală pentru cei care întreprind lucrări diferite sau pentru cei care preferă să aibă o mașină de șlefuit bună la toate. Caută mașina de șlefuit potrivită ținând cont în mod special de tipul de muncă pe care îl faci cel mai des.

Citeste si:  ATV-urile pentru copii de la Polaris sunt o alegere inspirată pentru cel mai tânăr rider din familie

Mașina de șlefuit cu bandă

Aceasta este potrivită în mod special pentru șlefuirea lemnului de pe suprafețe mari. De exemplu, dacă vrei să recondiționezi pardoseala și să finisezi parchetul, o astfel de mașină te va ajuta să faci o treabă bună și eficientă. Banda poate fi schimbată, iar acest lucru înseamnă că poți folosi mașina atât pentru șlefuire, cât și pentru lustruire.

Mașina de șlefuit cu vibrații

Fie că recondiționezi piese de mobilier în detaliu sau suprafețe mai mici cărora vrei să le acorzi maximă atenție, mașina de șlefuit cu vibrații este cea potrivită pentru tine. Aceasta nu se recomandă în cazul suprafețelor extinse, deoarece timpul pentru șlefuire va fi mult mai lung, iar procesul anevoios.

Mașina de șlefuit multifuncțională

După cum îți poți da seama din denumirea acesteia, mașina de șlefuit multifuncțională îmbină funcțiile celorlalte mașini de șlefuit și poate fi folosită pentru finisarea unei game largi de materiale, de la lemn, la metal. Aceasta se recomandă în special profesioniștilor, care au nevoie de o unealtă complexă, care să acopere cât mai multe nevoi și situații.

2.  În funcție de tipul de alimentare

Mașina de șlefuit poate fi alimentată la priză sau poate funcționa cu acumulator. Șlefuitoarele profesionale și cele de masă au adesea o sursă de alimentare directă, la priză, pentru o eficiență sporită, în timp ce acumulatorii sunt folosiți de mașinile de șlefuit de mână, portabile. Tocmai pentru a-ți permite mai multă libertate de mișcare și posibilitatea de a te ocupa de proiecte în diverse locuri sau poziții, mașinile de șlefuit pe bază de acumulator sunt potrivite pentru locațiile în care sursa directă de alimentare este inexistentă sau la mare distanță. De exemplu, le poți utiliza atât în garaj sau atelier, cât și pe șantier sau în curtea casei.

Citeste si:  Cat costa scoala de soferi

3.  În funcție de performanță

Puterea mașinii de șlefuit este un aspect important de care trebuie să ții cont înainte de a o cumpăra. De exemplu, mașinile de șlefuit de mână pot avea puterea de la 200 W până la 1500W, în funcție de tipul de utilizare, pentru amatori sau profesioniști. Alte criterii la esențiale sunt viteza de rotație și mărimea discului sau zonei de șlefuire. Diametrul discului poate fi cuprins între 115 mm și 230 mm. Un disc mai mare permite finisarea rapidă a unei suprafețe extinse. Cel mai important este să le alegi după cât de des te ocupi de proiecte de bricolaj și dacă acestea reprezintă o pasiune sezonieră sau un job.

Mașina de șlefuit este o unealtă eficientă, versatilă și de care ai nevoie pentru a finaliza proiectele de renovare sau construcție.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment