Pareri despre creditul auto

Atunci cand achizitionam o masina noua sau una second hand, avem la indemana mai multe posibilitati de finantare, una din ele fiind creditul auto. Cum il putem alege si la ce trebuie sa fim atenti?

Este un credit cu personalitate

Un credit auto corespunde unui credit cu personalitate. Cu alte cuvinte, iti este pusa la dispozitie o suma pe care o poti folosi achizitionand o masina, nu altceva. Este un contract incheiat pe o perioada determinata si rambursabil in fiecare luna, la o anumita data fixata in prealabil.
Este un credit ecologic

Majoritatea banicilor sau institutiilor de credit propun doua tipuri de dobanzi pentru finantarea unui nou vehicul. Prima este o dobanda clasica, destinata achizitionarii oricarui tip de vehicul. A doua este o dobanda “ecologica” care este intotdeauna mai avantajoasa decat dobanda clasica si care este destinata achizitionarii unui vehicul hybrid sau electric.

Dobanda record

De mai multi ani deja, bancile au inceput sa ofere credite auto, unele ofera dobanzi record, 0,65%, una in cele mai mici dobanzi existente pe piata. Un credit care ne permite achizitionarea unui vehicul nou sau second hand, indiferent de motorizare.

Creditul auto este un credit bancar similar cu cel de nevoi personale. Permite doar achizitia unui autoturism, de la dealerii agreati de catre banca. Un credit auto necesita plata unui avans din valoarea autoturismului si beneficiarul este obligat sa asigura masina full Casco, polita este cedata mai apoi bancii. Pana la rambursarea in totalitate a creditului, se pune pe masina achizitionata garanitie mobiliara in favoarea bancii.

Citeste si:  Can-Am Maverick X3 X DS Turbo - un temerar al drumurilor off road dificile

O diferenta intre un credit auto si leasing este aceea ca in cazul creditului auto tu esti proprietarul masinii (in acte cel putin, pana cand termini de rambursat creditul). Pe intreaga perioada a creditului auto si dupa incheierea sa, masina ramane pe numele beneficiarului, ceea ce este un avantaj.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment