Cum Sa Iti Antrenezi Creierul Sa Fie Mai Concentrat

Ca si antreprenor, ai foarte multe lucruri de facut. Este foarte dificil sa ramai concentrat atunci cand ai multi angajati, clienti, e-mailuri si telefoane la care trebuie sa raspunzi. Intelegand limitele creierului tau si lucrand imprejurul acestora te poate ajuta sa iti imbunatatesti capacitatea de concentrare si sa iti sporesti productivitatea.

Creierele noastre isi pierd foarte repede concentrarea, asa ca mediul digital din ziua de azi iti face creierul sa fie din ce in ce mai putin concentrat asupra anumitor lucruri. “Distragerea atentiei semnaleaza ca ceva s-a schimbat”, “O distragere este o alerta, orienteaza-ti atentia aici acum, asta poate fi periculos”. Reactia creierului este automata si virtual de neoprit.

In timp ce multitasking-ul este o aptitudine importanta, ea are si o parte mai negativa. “Ne reduce inteligenta, scazandu-ne IQ-ul”, “Facem greseli, spunem lucruri gresite cand nu trebuie sau pronuntam cuvinte gresit”. Pot spune ca distragerea atentiei este un lucru necesar pentru ca atunci in creier se aprinde un beculet, cand faci multitasking. Ai un sentiment “superior” cand faci mai multe lucruri deodata.

Obiectivul final nu este concentrarea constanta, ci o perioada scurta de distragere a atentiei in fiecare zi. Douazeci de minute pe zi de concentrare pot fi foarte eficiente. Uite cateva indicii care te vor ajuta sa devii mai concentrat si mai productiv:

Citeste si:  Sfaturi despre realizarea unui magazine online in 2019

1.Fa lucruri creative. De obicei facem lucruri lipsite de logica prima oara, iar apoi ne indreptam catre lucrurile mai grele. Asta iti consuma multa energie si iti micsoreaza capacitatea de concentrare. Dupa o ora de munca la birou, ai mult mai putina capacitate decat la inceput. Orice decizie pe care o luam ne oboseste creierul. Pentru a reusi sa te concentrezi eficient, inverseaza lucrurile. Vezi care lucruri necesita creativitate sau concentrare la prima ora a zilei, apoi indreapta-te catre lucrurile mai usoare, cum ar fi stergerea e-mail-urilor sau programarea intalnirilor, mai spre sfarsitul zilei.

2.Aloca-ti timp-ul calculat. Dupa ce au fost studiate o mie de persoane, s-a descoperit faptul ca noi suntem cu adevarat concentrati numai 6 ore pe saptamana. Majoritatea oamenilor se concentreaza cel mai bine dimineata ori seara tarziu dar este cunoscut faptul ca in procent de 90% din oameni cei mai multi au gandirea cea mai eficienta in afara biroului. Gandeste-te unde si cand te-ai concentrat cel mai bine, apoi aloca-ti timpul pentru lucrurile cele mai grele in acele momente ale zilei.

3.Antreneaza-ti creierul ca pe un muschi. Atunci cand faci multitasking, creierul tau se adapteaza cel mai repede. Vei incepe sa iti pierzi abilitatea de concentrare atunci cand distragerea devine un obicei. “Ne-am antrenat creierele sa nu se concentreze”

Citeste si:  Ce faci când nu îți place jobul?
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment