Surse de finantare pentru antreprenori

A-ti incepe o afacere pe cont propriu este o decizie extrem de importanta. Insa, degeaba ai o idee buna, stralucita chiar si un plan de afaceri bine pus la punct daca nu ai resursele financiare necesare pentru a investi si pentru a-ti consolida afacerea. Exista cu toate acestea cateva resurse la care antreprenorii pot apela pentru a obtine o finantare pentru afacerea sa in functie de dimensiunea acesteia sau de suma de care are nevoie pentru a incepe. Iata cateva din ele.

Finantare participativa sau crowfunding.  Ai auzit cu siguranta de termenul de strangere de fonduri pentru diferite proiecte sau de platforme de tip Kickstarter. Exista insa si platforme acreditate, special concepute pentru antreprenori unde iti poti pune proiectul de afacere si pentru a primi donatii de la persoanele fizice sau juridice atat de la noi din tara cat si din strainatate. La noi in tara poti apela la sprijina.ro spre exemplu.

Fonduri europene nerambursabile. Odata cu aderearea tarii noastre la Uniunea Europeana, in anul 2007 mai exact, antreprenorii au la dispozitie o noua sursa de finantare si anume fondurile europene. Se pot accesa un numar mare de programe si, in functie de marimea afacerii tale, suma solicitata poate varia. Dezavantajul este birocratia mare si faptul ca trebuie sa indeplinesti anumite conditii.

Citeste si:  Inapoi la volatilitate

Business – angels. Business reprezinta o serie de indivizi cu potential financiar mare si care ofera capital afacerilor aflate la inceput de drum, cu conditia sa devina actionari la compania sau firma ce urmeaza sa fie infiintata. Business angel-ul o persoana care asigura finantarea pentru inceput, finantare necesara oricarei afaceri. Majoritatea astfel de business angels sunt, la randul lor, antreprenori de succes care isi doresc sa ofere sfaturi pentru incepatori, sprijin financiar si expertiza tinerilor intreprinzatori cu o idee de afaceri promitatoare.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment