Startup: modalitati prin care iti poti finanta proiectul

Toata lumea stie acest lucru: a finanta un startup reprezinta un parcurs destul de dificil pe care toata lumea ar prefera sa il evite.
Cu toate acestea, este primordial sa gasesti fonduri daca vrei ca acest proiect sa vada lumina zilei. Iata cateva modalitati concrete de a obtine primele finantari atunci cand vrem sa ne infiintam un startup.

Convinge bancile. In ultima perioada, bancile sunt din ce in ce mai selective si mai prudente, numerosi sunt antreprenorii debutanti care considera ca obtinerea unui credit este un vis irealizabil.

Este adevarat ca nu este usor sa convingi o banca sa iti ofere un credit insa nu este un lucru imposibil. Pentru a reusi, cel mai bine este sa intocmesti un plan de afaceri detaliat, bazat pe soliditatea ideii tale de startup.

Obtine ajutor financiar. Stiai ca exista numeroase posibilitati prin care poti obtine ajutor financiar pentru crearea unei companii? Chiar daca aceste ajutoare financiare sunt variabile in functie de organismul care il ofera si de potentialul startup-ului, in orice caz constituie un ajutor apreciabil pentru a te lansa. Astfel, pentru obtinerea acestor ajutoare, trebuie sa muncesti putin si sa depui unele eforturi.

Foloseste crowdfunding. In ziua de azi, finantarea participative a devenit un mijloc absolut indispensabil de finantare a unui proiect inovator, fie ca este vorba despre un ajutor antreprenorial, artisitc sau alt tip de proiect. Platformele de crowfunding s-au multiplicat in ultima perioada si exista in ziua de azi o multime pentru toate gusturile.

Citeste si:  Romania vs. Bulgaria, meci strans la salariul minim

De-a lungul vremii, numeroase au fost site-urile special gandite pentru finantarea companiilor:

– Platforme de imprumut participativ (debt-crowdfunding);
– Site-uri de investitii prin intermediul actiunilor (equity-crowdfunding);
– Platforme specializate in functie de domeniul de activitate (imobiliar, viticultura);
Creatorii de companii dispun deci de o multime de posibilitati pentru un crowdfunding al companiei lor.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment