Romania vs. Bulgaria, meci strans la salariul minim

Bulgaria, tara unde cazarea pe litoral este mai ieftina decat in Romania, iar conditiile mult mai bune. Cel putin cam asta este perceptia romanilor. Am vazut Bulgaria multa vreme ca pe o tara in care romanii se puteau simti ca niste occidentali, caci puteau sa faca mult mai multe cu banii lor.

Lucrurile par a se schimba incet, incet. Ma gandesc aici la stirile care apar privind alte autostrazi date in folosinta de bulgari, in timp ce noi inauguram portiuni de drum, la anumite statistici care dau deja bulgarii inaintea noastra ca nivel de trai si iata mai nou la nivelul salariului minim, care in Bulgaria este mai mare decat in Romania – 158,5 euro fata de 157, 26 euro.

Cursa este stransa doar aici, in coada clasamentului UE, Cehia cu 312 euro si Ungaria cu 340 euro fiind mult deasupra, ca sa nu vorbim de Slovenia cu 783 euro, marea Britanie cu 1264 euro, Franta cu 1430 euro, Irlanda 1461 euro, Olanda 1469 euro, Belgia cu 1501 euro si Luxembourg 1874 euro.

Intr-o serie de state – Italia, Austria si Tarile Nordice nu exista un salariu minim legal si cred ca teoretic aceasta ar fi cea mai buna solutie, insa momentan in cazul Romaniei salariul minim este destul de utilizat la retributia fortei de munca, mai ales a celei cu un grad scazut de specializare.

Citeste si:  In ce poti investi sau ce economii poti face in anul 2022? Iata cinci piste de explorat
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment