Sfaturi pentru un viitor investitor in bursa

Universul Bursei este extrem de tentant pentru orice investitor. Chiar daca este adevarat faptul ca putem investi si castiga bani in Bursa, la fel de adevarat este faptul ca putem si pierde sume importante de bani, mai ales atunci cand suntem incepatori si nu avem experienta necesara. Esti interesat de investitiile bursiere? Inainte de a te lansa, citeste sfaturile de mai jos.

Nu minimiza riscurile

Chiar daca la Bursa poti castiga sume importante de bani, poti si pierde foarte usor banii. Nu lasa dorinta de a castiga bani sa te impinga spre un optimism exagerat. Pastreaza-ti capul pe umeri si fii realist. Inainte de a investi sume mari de bani in Bursa, sa iti pierzi toate economiile, nu uita faptul ca poti pierde la fel de bine, enorm chiar. Trebuie sa ai gustul riscului, intr-adevar insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa evaluezi riscurile in prealabil, fara sa le minimizezi inainte de a te lansa.

Fa-ti timp sa te formezi

Trebuie, obligatoriu, sa te informezi cu privire la modul in care functioneaza universul Bursei inainte de a te lansa. Trebuie sa urmaresti actualitatea economica si produsele bursiere. Ai o multime de informatii disponible pe Internet, poti sa te formezi citind numeroasele informatii din carti de specialitate sau sa urmezi cursuri de formare.

Citeste si:  Europa: Bursele europene resemnate in asteptarea acordului cu privire la Brexit

Fa planuri pe termen lung, nu pe termen scurt

Investitorii care sunt presati sa faca bani rapid se lanseaza in riscuri importante si ajung sa regrete acest lucru la un moment dat. Ar trebui sa te gandesti sa faci investitii pe termen lung, nu pe termen scurt. De ce? Deoarece actiunile sunt mai degraba volatile pe termen scurt. In functie de piata, care poate fluctua, este dificil sa ai rezultate pe termen scurt.

Ai intelessi tu acest lucru, Bursa este riscanta pentru oricine. Insa,cu putina rabdare, perspicacitate si formare buna, ai sanse sa devii un investitor in bursa de succes.

Sursa: https://la-boite-a-conseils.fr/economie-finance/3-conseils-pour-un-futur-investisseur-boursier-767/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment