Europa: Bursele europene resemnate in asteptarea acordului cu privire la Brexit

Bursele europene au avut parte de o zi extrem de calma joi in timpul unei sedinte scrutate, in timp ce mai multe au ramas inchise, investitorii asteptand cu nerabdare anuntul unui acord post-Brexit.

CAC 40 la Paris a pierdut 0,10% la inchidere, Londra 0,10% si Madrid 0,47% in timp ce Bursele din Frankfurt, Milan si Zurich au ramas inchise. Tranzactiile comerciale dintre Londra si Bruxelles au continuat joi dupa o noapte intreaga de luari de cuvant cu privire la tema pescuitului, intarziind anuntul unui acord post-Brexit istoric in Ajun de Craciun si inainte cu o saptamana de iesirea britanicilor de pe piata unica.

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen ar fi trebuit initial sa se intalneasca la inceputul diminetii cu Primul ministru britanic, Boris Johnson, pentru a ajunge la o concluzie cu privire la negocieri, inainte de a face un anunt oficial. Insa aceasta intalnire nu a mai avut loc.

La acest dosar international extrem de sensibil se adauga un altul, cel al relansarii americane, dupa amenintarile facut de Donald Trump, ca nu va semna acordul de 900 de miliarde de dolari dintre republicani si democrati. Insa investitorii sunt mai degraba linsititi de faptul ca acest acord, daca este rediscutat, va iesi intarit, mai ales in ceea ce priveste cecul varsat adultilor american, care ar urma sa creasca de la 600 la 2000 de dolari.

Citeste si:  De ce cresc preturile pe burse?

Nancy Pelosi, presedinta democrata a Camerei deputatilor a decis sa convoace joi la ora 9 o sesiune de urgenta in speranta ca va reusi sa creasca ajutorul social oferit persoanelor in nevoie.

Bancile britanice au avut parte de o crestere. Valorile sectorului, unul din motoarele economiei britanice au avut parte de o crestere deoarece ar urma sa beneficieze de un acord post-Brexit considerat avantajos pentru afacerile comparate cu un no deal.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment