Dupa o primavara dificila, valorile hoteliere ar putea profita de vara

In acest inceput de primavara, marcat de relaxarea unor restrictii dupa o perioada lunga de izolare si restrictii, un birou de studii american, Jefferies, se intereseaza de actiunile hoteliere europene.

Fara surprize, valorile hoteliere sunt inca scazute : de la inceputul anului, indicele pan-european Sotxx 600 Travel & Leisure este in scadere cu 37% spre deosebire de doar 12% pentru indicele generalist Stoxx 600. Conturile semestriale care urmeaza sa fie publicate incepand cu jumatatea lunii iulie, vor incepe cu un al doilea trimestru degradat, insa rezervarile par sa fie din ce in ce mai numeroase in intreaga Europa si nu numai.

Jefferies abordeaza hotelierii europeni in functie de capacitatea de a face fata pandemiei cu coronavirus. Specialistii sunt de parere ca hotelurile isi vor reveni abia din toamna, asta in cazul in care nu ne vom confrunta cu un al doilea val de coronavirus asa cum se preconizeaza de ceva vreme.

Daca se repornesc vacantele, reprezentatii Jeferies considera ca piata hoteliera urmeaza sa isi revina din toamna. Gradul de ocupare ar urma sa fie de 50-60% pentru hotelurile operate de o serie de branduri cunoscute spre final de an, asta in cazul in care situatia epidemiologica se imbunatateste.

In prima luna oficiala de pandemie, in luna martie, hotelurile de la noi din tara au avut parte de o scadere de 68% in ceea ce priveste numarul de turisti. In martie si aprilie, majoritatea hotelurilor au fost inchise de coronavirus. In alte colturi ale lumii declinul a fost si mai grav, numarul de turisti s-a redus cu pana la 15% doar in martie in Europa si la nivel mondial scaderea a fost de aproximativ 57%.

Citeste si:  Sfaturi pentru investitii de succes

Specialistii sunt de parere ca in contextul actual, turistii se vor indrepta spre hoteluri operare de branduri de renume deoarece le considera mai sigure.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment