Sfaturi de afaceri de la oameni care au construit afaceri de succes

Iti doresti si tu sa reusesti in afaceri, sa ai succes fenomenal in tot ce faci. In strafundul sufletului tau esti convins de faptul ca exista o cale mai buna pentru a ajunge acolo in cel mai scurt timp, ai stiut dintotdeauna acest lucru si acum ai decis ca vrei sa stii mai multe lucruri de la oamenii care au reusit ceea ce tu doar visezi.

Howard Scultz este un om de afaceri cunoscut, presedintele lantului de cafenele Starbucks. Insa, mai este cunoscut si pentru faptul ca este un antreprenor care este convins de faptul ca pasiunea trebuie sa ne ghideze in absolut tot ce facem. Trebuie sa ne pastram motivatia, sa credem ca visele noastre se pot materializa cu putina ambitie.

Steve Jobs stia ca nu este atat de usor sa ajungi sa conduci o afacere de succes. Insa le recomanda tuturor sa nu se lase doborati de obstacole si greutati, ci sa le folosesti ca motivatie pentru a deveni si mai bun. Cheia este perseverenta.

Jack Ma, nimeni altul decat fondatorul si presedintele executiv Alibaba este un alt antreprenor de succes care a fost nevoit sa depaseascanumeroase obstacole in viata pentru a se bucura de succesul dorit. Alibaba este in ziua de azi una din cele mai valoroase companii, o companie internationala de comert electronic, una din cele mai mari rivale pentru Amazon si E-bay. Sfatul pe care Jack Ma il da tuturor este acela de a crede cu tarie in visele lor doar astfel putandu-ne elibera degandurile negative.

Citeste si:  Idei de afaceri in agricultura

Mark Zuckerberg, presedintele Facebook care nu cred ca mai are nevoie de nicio prezentare, a fost clasat in anul 2009 drept cel mai tanar antreprenor de succes din lume. Se afla in spatele uneia din cele mai de succes afaceri si spune mereu despre compania sa ca este de fapt « work in progress ». Inca nimeni nu poate spune incotro va ajunge aceasta companie din punct de vedere corporativ insa un lucru este sigur, acela ca Zuckerberg mai are multe de spus si in urmatorii ani.

Paul Allen a fondat alaturi de Bill Gates compania Microsoft si a jucat un rol important in crearea acestui gigant software. Aceasta relatie de prietenie dintre Bill Gates si Paul Allen a reusit sa schimbe lumea calculatoarelor si  i-a plasat pe cei doi in totul celor mai bgati oameni din lume. Paul Allen a sustinut mereu faptul ca fiecare esec in parte nu face decat sa te duca cu un pas mai aproape de obiectivul tau si ca trebuie sa fii dispus sa inveti din greseli.

Larry Page, la doar 12 ani avea alte indeletniciri. Spre exemplu, citea biografia inventatorului Nikola Tesla care a murit inglodat in datorii si in obsscuritate. Aceasta carte, care i-a scos cateva lacrimi, l-a determinat pe Page sa construiasca tehnologii menita sa schimbe lumea, care sa aiba sens pentru oameni si sa le raspandeasca. Larry Page ne indeamna sa nu ne fie frica de competitie, sa riscam si sa invatam din greseli. Dar, cel mai important, sa nu ne lasam dobarati de esecuri.

Citeste si:  Management financiar si leadership: Rolul educatiei financiare de baza in companie
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment