O ferma de capre – o alta idee de afaceri in agricultura

Laptele de capra, dar si branza de capra sunt considerate delicateste in numeroase tari din intreaga lume. Contin numeroase vitamine si au deja un statut, o reputatie chiar, rivalizand cu alte soiuri de specialitati de branza frantuzeasca. Ideea de a iti deschide o ferma de capra poate parea destul de complicata si costisitoare in acelasi timp. Toate afacerile in agricultura sunt de fapt, destul de greu de implementat, insa tot ele pot fi cele mai profitabile.

Oricat de dificila ar parea punerea in practica a unei astfel de afaceri, merita sa incerci. Infiintarea unei ferme de capre este una dintre cele mai profitabile oportunitati de afaceri, considerata de romani ca fiind de viitor. Si chiar este un business de viitor, deoarece cererea de lapte si branza de capra continua sa creasca si inca foarte rapid.

Daca ideea totusi iti surade si vrei sa o pui in aplicare, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont inainte de a incepe. Desigur, oricum e nevoie de cercetari in domeniu pentru a afla cat ai multe informatii despre tehnologia cresterii de capre si pentru a sti exact toate detalii de care ai nevoie.

Caprele sunt foarte usor de intretinut si in plus, dau o cantitate foarte mare de lapte, chiar de 10-20 de ori mai mare decat greutatea lor proprie. Hrana necesara caprelor (furajele) nu este extrem de scumpa si nici nu trebuie achizitionata in cantitati industriale, deoarece aceste animale nu consuma foarte mult, doar de doua ori pe zi. Durata de viata a unei capre este de 10-12 ani, dar acest aspect depinde si de rana. In ceea ce priveste adapostul unde vei gazdui caprele, nu va trebui sa iti faci multe griji, pentru ca aceste animale au o capacitate foarte mare de a se adapta rapid mediului in care traiesc.

Citeste si:  Afaceri- cateva sfaturi pentru a defini obiectivele firmei tale

E necesar sa iei in calcul ce rasa de capra vei achizitiona. Rasa conteaza destul de mult, asa ca e un factor de luat in considerare. De recomandat este sa optezi pentru o rasa productiva, adaptabila la conditiile mediului pe care il poti oferi. Pentru a face cea mai buna alegere, poti merge la un veterinar, care iti poate recomanda o rasa potrivita, hrana cea mai buna si tratamentele cele mai indicate.

Trebuie sa te gandesti totusi, si al aspectul financiar. Si la acest capitol, stii ca ai nevoie de investitii serioase. Daca vrei sa infiintezi o ferma cat mai moderna, dupa standard europene si moderne, un capital minim de 100,000 de euro. E o suma destul de mare, insa poti accesa fonduri europene nerambursabile, daca te ocupi de realizarea unu proiect bune.

Important este sa fii si pasionat de ideea de a administra o ferma in totalitatea ei. Daca ai studii in domeniu, in agricultura, cu atat mai bine! Insa esential este sa faci ceea ce iti place si sa pui suflet in munca ta. Daca consideri ca poti face fata unei astfel de provocari, ce mai astepti? Mult succes!

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment